Tot wanneer zijn campings open in Frankrijk?

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes. Een vakantie in Frankrijk is dan ook voor veel mensen een droom die uitkomt. Maar tot wanneer zijn campings open in Frankrijk?

Seizoen

Het kampeerseizoen in Frankrijk loopt van april tot en met september. In deze periode zijn de meeste campings geopend en kun je genieten van het Franse buitenleven. De exacte openings- en sluitingsdata verschillen per camping en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie en het type camping.

Hoogseizoen

Het hoogseizoen in Frankrijk loopt van half juli tot en met eind augustus. In deze periode zijn de meeste campings volgeboekt en is het vaak druk op de camping. De prijzen liggen in het hoogseizoen ook hoger dan in het laagseizoen. Als je in het hoogseizoen wilt kamperen, is het verstandig om op tijd te reserveren.

Laagseizoen

Het laagseizoen in Frankrijk loopt van april tot half juli en van begin september tot eind oktober. In deze periode zijn de meeste campings minder druk en zijn de prijzen lager dan in het hoogseizoen. Het is dan ook een goede periode om te kamperen als je rust en ruimte zoekt.

Winterkamperen

In Frankrijk kun je ook in de winter kamperen. Er zijn enkele campings die het hele jaar geopend zijn, maar dit zijn er niet veel. De meeste campings sluiten in de winterperiode hun deuren. Als je in de winter wilt kamperen, is het verstandig om vooraf goed te informeren welke campings geopend zijn.

Conclusie

Het kampeerseizoen in Frankrijk loopt van april tot en met september. In deze periode zijn de meeste campings geopend en kun je genieten van het Franse buitenleven. Het hoogseizoen loopt van half juli tot en met eind augustus en het laagseizoen loopt van april tot half juli en van begin september tot eind oktober. Als je in de winter wilt kamperen, is het verstandig om vooraf goed te informeren welke campings geopend zijn. Of je nu in het hoogseizoen of het laagseizoen wilt kamperen, Frankrijk is een prachtige bestemming voor een kampeervakantie.

Plaats een reactie