Tot wanneer zijn de basisscholen dicht?

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Een van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is het sluiten van de scholen. Maar tot wanneer zijn de basisscholen dicht?

Sluiting van de basisscholen

Op 15 december 2020 werden alle scholen in Nederland gesloten vanwege de tweede golf van het coronavirus. Dit gold ook voor de basisscholen. De sluiting was in eerste instantie tot en met 18 januari 2021. Dit betekende dat de leerlingen thuis onderwijs moesten volgen.

Op 12 januari 2021 werd bekendgemaakt dat de lockdown verlengd werd tot en met 9 februari 2021. Dit betekende dat de basisscholen nog langer gesloten zouden blijven. Ook na deze datum was het nog niet duidelijk wanneer de scholen weer open zouden gaan.

Heropening van de basisscholen

Op 2 februari 2021 werd bekendgemaakt dat de basisscholen vanaf 8 februari 2021 weer open mochten. Dit was goed nieuws voor de leerlingen, ouders en leerkrachten. Wel werden er strikte maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo moesten de leerlingen anderhalve meter afstand houden van elkaar en werden er hygi├źnemaatregelen genomen.

Op 23 februari 2021 werd bekendgemaakt dat de basisscholen vanaf 1 maart 2021 weer volledig open mochten. Dit betekende dat alle leerlingen weer naar school mochten en dat er geen afstand meer gehouden hoefde te worden. Wel moesten de leerkrachten anderhalve meter afstand houden van de leerlingen.

Conclusie

De basisscholen zijn vanwege de coronacrisis een aantal keer gesloten geweest. De eerste sluiting was van 15 december 2020 tot en met 18 januari 2021. De tweede sluiting was van 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021. Op 8 februari 2021 mochten de basisscholen weer open, maar wel met strikte maatregelen. Op 1 maart 2021 mochten de basisscholen weer volledig open.

Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren als het aantal besmettingen weer stijgt. Het kan zijn dat de scholen weer gesloten moeten worden. Het is belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Plaats een reactie