Tot wanneer zijn de kappers dicht?

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven en winkels hun deuren hebben moeten sluiten. Ook kappers hebben te maken met de gevolgen van de pandemie. Maar tot wanneer zijn de kappers dicht?

De eerste lockdown

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 moesten alle kapperszaken hun deuren sluiten. Dit gold voor alle niet-essentiële winkels en bedrijven. De lockdown duurde tot en met 10 mei 2020. Vanaf die datum mochten kapperszaken weer open, maar wel onder strikte voorwaarden. Zo moesten klanten een afspraak maken en moesten kapperszaken zich houden aan de anderhalve meter afstand regel.

De tweede lockdown

In december 2020 werd Nederland opnieuw geconfronteerd met een lockdown. Dit keer moesten alle niet-essentiële winkels en bedrijven hun deuren sluiten tot en met 19 januari 2021. Ook kapperszaken vielen onder deze maatregel. Dit betekende dat klanten hun afspraak moesten annuleren en dat kapperszaken hun deuren moesten sluiten.

Op 12 januari 2021 werd bekendgemaakt dat de lockdown met drie weken werd verlengd tot en met 9 februari 2021. Dit betekende dat kapperszaken nog langer gesloten moesten blijven.

De derde lockdown

In april 2021 werd Nederland opnieuw geconfronteerd met een lockdown. Dit keer moesten alle niet-essentiële winkels en bedrijven hun deuren sluiten tot en met 28 april 2021. Ook kapperszaken vielen onder deze maatregel. Dit betekende dat klanten hun afspraak moesten annuleren en dat kapperszaken hun deuren moesten sluiten.

Op 20 april 2021 werd bekendgemaakt dat de lockdown met een week werd verlengd tot en met 3 mei 2021. Dit betekende dat kapperszaken nog langer gesloten moesten blijven.

Heropening kapperszaken

Op 28 april 2021 werd bekendgemaakt dat kapperszaken vanaf 3 mei 2021 weer open mochten. Dit betekende dat klanten weer een afspraak konden maken en dat kapperszaken weer aan het werk konden. Wel moesten kapperszaken zich houden aan de geldende coronamaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand.

Conclusie

Kapperszaken hebben te maken gehad met verschillende lockdowns als gevolg van de coronacrisis. Tijdens de eerste lockdown moesten kapperszaken hun deuren sluiten tot en met 10 mei 2020. Tijdens de tweede lockdown moesten kapperszaken hun deuren sluiten tot en met 19 januari 2021, wat later werd verlengd tot en met 9 februari 2021. Tijdens de derde lockdown moesten kapperszaken hun deuren sluiten tot en met 28 april 2021, wat later werd verlengd tot en met 3 mei 2021. Vanaf 3 mei 2021 mochten kapperszaken weer open, maar wel onder strikte voorwaarden.

Plaats een reactie