Tot wanneer zijn de sportscholen dicht?

De sportscholen in Nederland zijn sinds 15 december 2020 gesloten vanwege de lockdown die is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn inmiddels meerdere keren verlengd en aangepast, waardoor veel mensen zich afvragen tot wanneer de sportscholen dicht blijven.

Verlenging lockdown

Op 23 februari 2021 heeft het kabinet bekendgemaakt dat de lockdown wordt verlengd tot en met 15 maart 2021. Dit betekent dat de sportscholen in ieder geval tot die datum gesloten blijven. Het kabinet heeft aangegeven dat er op 8 maart opnieuw wordt gekeken naar de maatregelen en dat er dan mogelijk meer duidelijkheid komt over de periode na 15 maart.

Alternatieven voor de sportschool

Hoewel de sportscholen dicht zijn, zijn er nog steeds mogelijkheden om te blijven sporten en bewegen. Veel sportscholen bieden bijvoorbeeld online lessen aan, zodat je thuis kunt sporten. Ook zijn er tal van apps en websites beschikbaar met workouts die je thuis kunt doen, zoals de Nike Training Club app en de website van de Nederlandse Hartstichting.

Daarnaast kun je natuurlijk ook buiten sporten. Wandelen, hardlopen, fietsen en skeeleren zijn allemaal activiteiten die je buiten kunt doen en waarbij je voldoende afstand kunt houden van anderen. Ook zijn er diverse sportverenigingen die buiten sportactiviteiten organiseren, zoals bootcamp en yoga.

Gezondheid en welzijn

Hoewel het sluiten van de sportscholen voor veel mensen een teleurstelling is, is het belangrijk om te beseffen dat de maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en daarmee de gezondheid van de bevolking te beschermen. Het is dan ook van groot belang om te blijven bewegen en gezond te blijven, juist in deze tijd waarin veel mensen meer thuis zitten en minder bewegen.

Naast lichamelijke gezondheid is ook mentale gezondheid belangrijk. Het is begrijpelijk dat de lockdown en het sluiten van de sportscholen voor veel mensen stress en spanning oplevert. Het is dan ook belangrijk om te blijven werken aan je mentale welzijn, bijvoorbeeld door te mediteren, te praten met vrienden en familie of professionele hulp te zoeken als dat nodig is.

Conclusie

De sportscholen in Nederland blijven in ieder geval tot en met 15 maart 2021 gesloten vanwege de lockdown. Het is nog niet bekend wat er na die datum gaat gebeuren, maar het kabinet heeft aangegeven dat er op 8 maart meer duidelijkheid komt. In de tussentijd zijn er gelukkig nog genoeg mogelijkheden om te blijven sporten en bewegen, zowel binnen als buiten. Het is belangrijk om te blijven werken aan zowel je lichamelijke als mentale gezondheid, juist in deze tijd waarin veel mensen meer thuis zitten en minder bewegen.

Plaats een reactie