Tot wanneer zijn de strandtenten open in Scheveningen?

De zomer is voorbij en de herfst is begonnen. De dagen worden korter en de temperaturen dalen. Maar dat betekent niet dat het strandseizoen in Scheveningen voorbij is. Veel strandtenten blijven namelijk nog een tijdje open. In dit artikel lees je tot wanneer de strandtenten open zijn en wat je nog meer kunt doen op het strand van Scheveningen in de herfst.

Sluitingsdata strandtenten

De meeste strandtenten in Scheveningen sluiten hun deuren in de laatste week van september of de eerste week van oktober. Dit betekent dat je nog een paar weken de tijd hebt om te genieten van een hapje en drankje op het strand. Het is wel verstandig om vooraf te checken of de strandtent van jouw keuze nog open is. Sommige strandtenten sluiten namelijk eerder of later dan de rest.

Wil je weten tot wanneer jouw favoriete strandtent open is? Kijk dan op de website of social media pagina van de desbetreffende strandtent. Hier vind je vaak de actuele openingstijden en sluitingsdata.

Wat kun je nog meer doen op het strand van Scheveningen in de herfst?

Als de strandtenten sluiten, betekent dit niet dat er niets meer te doen is op het strand van Scheveningen. Integendeel, er zijn genoeg activiteiten die je kunt ondernemen in de herfst. Hieronder vind je een aantal tips:

Wandelen

De herfst is een prachtig seizoen om te wandelen op het strand. De zon staat laag aan de hemel en de kleuren van de lucht en het water zijn adembenemend. Trek een warme jas aan en maak een lange wandeling over het strand. Vergeet niet om af en toe te stoppen en te genieten van het uitzicht.

Fietsen

Naast wandelen kun je ook fietsen op het strand van Scheveningen. Huur een fiets bij een van de verhuurbedrijven en verken de omgeving. Fiets bijvoorbeeld naar Kijkduin of Den Haag en geniet van de mooie herfstkleuren onderweg.

Surfen

Ben je een fanatieke surfer? Dan is de herfst het perfecte seizoen om te surfen in Scheveningen. De golven zijn hoger dan in de zomer en er is minder drukte op het strand. Huur een surfplank bij een van de surfscholen en ga de zee op.

Strandpaviljoens bezoeken

Hoewel de meeste strandtenten sluiten in de herfst, zijn er nog genoeg strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn. Bezoek bijvoorbeeld strandpaviljoen De Staat of The Fat Mermaid voor een hapje en drankje met uitzicht op zee.

Conclusie

De meeste strandtenten in Scheveningen sluiten hun deuren in de laatste week van september of de eerste week van oktober. Wil je weten tot wanneer jouw favoriete strandtent open is? Check dan de website of social media pagina van de desbetreffende strandtent. Naast het bezoeken van strandtenten zijn er genoeg andere activiteiten die je kunt ondernemen op het strand van Scheveningen in de herfst, zoals wandelen, fietsen, surfen en het bezoeken van strandpaviljoens. Geniet van de mooie herfstkleuren en het prachtige uitzicht op zee.

Plaats een reactie