Tot wanneer zijn decemberzegels te gebruiken?

Decemberzegels zijn een speciale postzegel die elk jaar in Nederland worden uitgegeven voor de feestdagen. Deze zegels zijn goedkoper dan reguliere postzegels en kunnen worden gebruikt voor het versturen van kerstkaarten en andere post tijdens de feestdagen. Maar tot wanneer zijn decemberzegels te gebruiken?

Geldigheid van decemberzegels

Decemberzegels zijn alleen geldig tijdens de feestdagen, vanaf 6 november tot en met 6 januari van het volgende jaar. Dit betekent dat je deze zegels kunt gebruiken voor het versturen van post tijdens de kerstperiode en de jaarwisseling. Na 6 januari zijn de decemberzegels niet meer geldig en moet je weer reguliere postzegels gebruiken.

Voordelen van decemberzegels

Decemberzegels hebben verschillende voordelen ten opzichte van reguliere postzegels. Ten eerste zijn ze goedkoper. Elk jaar wordt de prijs van decemberzegels vastgesteld en deze is meestal lager dan de prijs van reguliere postzegels. Dit kan aanzienlijk schelen als je veel kerstkaarten of andere post wilt versturen tijdens de feestdagen.

Een ander voordeel van decemberzegels is dat ze een feestelijke uitstraling hebben. Elk jaar wordt er een nieuw ontwerp gemaakt voor de decemberzegels, dat past bij het thema van de feestdagen. Dit maakt het versturen van post tijdens de feestdagen extra leuk en feestelijk.

Waar kun je decemberzegels kopen?

Decemberzegels zijn verkrijgbaar bij alle postkantoren en bij veel supermarkten en boekhandels. Je kunt ze ook online bestellen via de website van PostNL. Het is verstandig om op tijd decemberzegels te kopen, zodat je genoeg zegels hebt voor al je kerstkaarten en andere post.

Conclusie

Decemberzegels zijn een leuke en voordelige manier om post te versturen tijdens de feestdagen. Ze zijn geldig vanaf 6 november tot en met 6 januari van het volgende jaar en zijn verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten. Zorg dat je op tijd decemberzegels koopt, zodat je genoeg zegels hebt voor al je kerstkaarten en andere post. En vergeet niet: na 6 januari zijn de decemberzegels niet meer geldig en moet je weer reguliere postzegels gebruiken.

Plaats een reactie