Tot wanneer zijn oudejaarsloten te koop?

De jaarwisseling komt steeds dichterbij en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kopen van een oudejaarslot. Maar tot wanneer zijn oudejaarsloten eigenlijk te koop? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over het kopen van oudejaarsloten.

Wanneer zijn oudejaarsloten te koop?

Oudejaarsloten zijn te koop vanaf het moment dat de verkoop start, meestal in november of december. De exacte startdatum verschilt per jaar, maar wordt altijd ruim van tevoren bekendgemaakt. De verkoop van oudejaarsloten stopt op 31 december om 18.00 uur. Dit betekent dat je tot op de laatste dag van het jaar nog een oudejaarslot kunt kopen.

Waar kun je oudejaarsloten kopen?

Oudejaarsloten zijn te koop bij verschillende verkooppunten, zoals supermarkten, tabakszaken en sigarenwinkels. Ook kun je oudejaarsloten online kopen via de website van de Staatsloterij. Het voordeel van online kopen is dat je niet de deur uit hoeft en dat je het lot direct kunt betalen en downloaden. Daarnaast kun je online ook een heel lot of een straatje kopen, wat bij een fysiek verkooppunt niet altijd mogelijk is.

Wat kost een oudejaarslot?

Een heel oudejaarslot kost €30,-. Dit is een flink bedrag, maar daar staat tegenover dat de hoofdprijs maar liefst €30 miljoen is. Daarnaast zijn er nog vele andere prijzen te winnen, zoals €100.000,- en €10.000,-. Als je geen heel lot wilt kopen, kun je ook een straatje kopen. Een straatje bestaat uit tien 1/10e loten en kost €300,-. Hiermee maak je tien keer kans op de prijzen.

Wat zijn de winkansen bij een oudejaarslot?

De winkansen bij een oudejaarslot zijn relatief hoog. De kans dat je een prijs wint is namelijk 1 op 2,6. Dit betekent dat meer dan een derde van alle verkochte loten een prijs wint. De kans op de hoofdprijs van €30 miljoen is weliswaar klein, namelijk 1 op 3.900.000, maar de kans op een andere prijs is veel groter.

Wat gebeurt er als je een prijs wint?

Als je een prijs wint bij de Staatsloterij, wordt het bedrag automatisch op je rekening gestort. Dit geldt voor prijzen tot €200,-. Als je een hogere prijs wint, moet je het lot opsturen naar de Staatsloterij. Zij zullen dan contact met je opnemen om de prijsuitreiking te regelen. Het is daarom belangrijk om het lot goed te bewaren en niet te beschadigen.

Conclusie

Oudejaarsloten zijn te koop vanaf november of december tot en met 31 december om 18.00 uur. Je kunt oudejaarsloten kopen bij verschillende verkooppunten of online via de website van de Staatsloterij. Een heel lot kost €30,- en een straatje kost €300,-. De winkansen zijn relatief hoog en als je een prijs wint, wordt het bedrag automatisch op je rekening gestort. Dus waar wacht je nog op? Koop snel een oudejaarslot en maak kans op de hoofdprijs van €30 miljoen!

Plaats een reactie