Tot wanneer zijn wespen actief?

Wespen zijn een veelvoorkomend insect in Nederland en worden vaak geassocieerd met de zomer. Maar tot wanneer zijn wespen eigenlijk actief? In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we meer informatie over wespen.

Wanneer begint het wespen seizoen?

Het wespen seizoen begint meestal in april of mei, afhankelijk van de temperatuur. Zodra de temperatuur boven de 10 graden Celsius komt, worden wespen actief en beginnen ze hun nesten te bouwen. Dit doen ze meestal op beschutte plekken, zoals onder dakranden, in spouwmuren of in de grond.

Hoe lang duurt het wespen seizoen?

Het wespen seizoen duurt meestal tot oktober. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de beschikbaarheid van voedsel. In de herfst wordt het kouder en neemt de hoeveelheid voedsel af, waardoor wespen minder actief worden en uiteindelijk sterven.

Wat doen wespen in de herfst?

In de herfst verandert het gedrag van wespen. Ze worden agressiever en zijn op zoek naar zoet voedsel, zoals fruit en frisdrank. Dit komt doordat de hoeveelheid voedsel in de natuur afneemt en wespen op zoek gaan naar alternatieve voedselbronnen. Dit kan voor overlast zorgen, vooral als wespen in de buurt van mensen zijn.

Hoe kun je wespen bestrijden?

Als wespen voor overlast zorgen, kun je ze bestrijden. Dit kun je zelf doen met wespenpoeder of een wespenval. Wespenpoeder kun je op het nest strooien, waardoor de wespen sterven. Een wespenval is een val waarin zoetigheid wordt geplaatst, waardoor wespen worden aangetrokken en uiteindelijk verdrinken.

Als je niet zeker weet hoe je wespen moet bestrijden, kun je het beste een professionele ongediertebestrijder inschakelen. Zij hebben de kennis en ervaring om wespen op een veilige en effectieve manier te bestrijden.

Conclusie

Wespen zijn actief vanaf april of mei tot oktober. In de herfst worden ze agressiever en zijn ze op zoek naar zoet voedsel. Als wespen voor overlast zorgen, kun je ze bestrijden met wespenpoeder of een wespenval. Als je niet zeker weet hoe je wespen moet bestrijden, kun je het beste een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

Met deze informatie kun je beter begrijpen hoe wespen zich gedragen en hoe je ze kunt bestrijden als ze voor overlast zorgen. Wees voorzichtig als je wespen gaat bestrijden en zorg ervoor dat je veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het dragen van beschermende kleding en het vermijden van het nest tijdens de behandeling.

Plaats een reactie