Vanaf wanneer zijn oudejaarsloten te koop?

De jaarwisseling is voor veel mensen een bijzonder moment. Het is een tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen. Een traditie die bij veel mensen hoort tijdens de jaarwisseling is het kopen van een oudejaarslot. Maar vanaf wanneer zijn oudejaarsloten te koop?

Start verkoop oudejaarsloten

De verkoop van oudejaarsloten start elk jaar op 1 november. Vanaf deze datum zijn de loten te koop bij verschillende verkooppunten, zoals de sigarenboer, supermarkt of online via de website van de Staatsloterij. Het is dus niet mogelijk om eerder dan 1 november een oudejaarslot te kopen.

Populariteit oudejaarsloten

De populariteit van oudejaarsloten is de afgelopen jaren flink toegenomen. Steeds meer mensen kopen een lot in de hoop op een grote geldprijs. De hoofdprijs van de oudejaarstrekking is dan ook niet mis: maar liefst 30 miljoen euro belastingvrij. Daarnaast zijn er nog vele andere prijzen te winnen, zoals auto’s, reizen en geldbedragen.

Naast de kans op een grote geldprijs, is het kopen van een oudejaarslot voor veel mensen ook een traditie. Het is een manier om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen. Veel mensen kopen dan ook elk jaar een lot, soms zelfs meerdere.

Verkooppunten oudejaarsloten

Er zijn verschillende verkooppunten waar oudejaarsloten te koop zijn. De meest bekende is natuurlijk de sigarenboer. Daarnaast zijn de loten ook te koop bij supermarkten, tabakswinkels en online via de website van de Staatsloterij. Het is dus heel eenvoudig om een oudejaarslot te kopen.

Als je een oudejaarslot online koopt, kun je zelf kiezen welk lotnummer je wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld een speciale datum zijn, zoals je geboortedatum of trouwdag. Ook kun je kiezen voor een lotnummer dat eindigt op een bepaald getal, zoals 777 of 888. Dit zijn populaire lotnummers omdat ze als geluksgetallen worden gezien.

Wanneer is de oudejaarstrekking?

De oudejaarstrekking vindt elk jaar plaats op 31 december. Dit is dus op de laatste dag van het jaar. De trekking wordt live uitgezonden op televisie, zodat iedereen kan zien welke lotnummers in de prijzen zijn gevallen.

Als je een oudejaarslot hebt gekocht, kun je de uitslag van de trekking op verschillende manieren bekijken. Zo kun je de uitslag op televisie volgen, maar ook online via de website van de Staatsloterij. Daarnaast kun je de uitslag ook opvragen bij een verkooppunt bij jou in de buurt.

Conclusie

Vanaf 1 november zijn oudejaarsloten te koop bij verschillende verkooppunten, zoals de sigarenboer, supermarkt en online via de website van de Staatsloterij. De populariteit van oudejaarsloten is de afgelopen jaren flink toegenomen, mede door de kans op een grote geldprijs. De oudejaarstrekking vindt elk jaar plaats op 31 december en wordt live uitgezonden op televisie. Als je een oudejaarslot hebt gekocht, kun je de uitslag op verschillende manieren bekijken.

Of je nu meedoet voor de kans op een grote geldprijs of omdat het een traditie is, het kopen van een oudejaarslot blijft voor veel mensen een bijzonder moment tijdens de jaarwisseling.

Plaats een reactie