Wanneer moet aangifte inkomstenbelasting 2019 binnen zijn?

De aangifte inkomstenbelasting is een jaarlijkse verplichting voor iedereen die in Nederland woont of werkt. In deze aangifte geef je aan hoeveel inkomen je hebt ontvangen en welke aftrekposten je hebt. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel belasting je moet betalen of terugkrijgt. Maar wanneer moet de aangifte inkomstenbelasting 2019 binnen zijn?

Uitstel aanvragen

De deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2019 is 1 mei 2020. Dit betekent dat je de aangifte uiterlijk op deze datum moet hebben ingediend. Als je niet op tijd bent, riskeer je een boete. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het invullen van de aangifte.

Als je niet op tijd klaar bent, kun je uitstel aanvragen. Dit kun je doen via de website van de Belastingdienst of telefonisch. Je krijgt dan automatisch vier maanden extra de tijd om de aangifte in te dienen. De nieuwe deadline is dan 1 september 2020. Let op: als je uitstel aanvraagt, betekent dit niet dat je ook langer de tijd hebt om belasting te betalen. De betalingstermijn blijft hetzelfde.

Belastingaangifte laten doen

Als je zelf geen tijd of zin hebt om de belastingaangifte te doen, kun je dit ook laten doen door een belastingadviseur of accountant. Zij hebben veel ervaring en kennis op het gebied van belastingen en kunnen je helpen om zoveel mogelijk belastingvoordeel te behalen. Het is wel belangrijk om op tijd een afspraak te maken, zodat je zeker weet dat de aangifte op tijd wordt ingediend.

Belastingteruggave

Als je recht hebt op belastingteruggave, is het natuurlijk fijn om dit zo snel mogelijk te ontvangen. De Belastingdienst streeft ernaar om binnen drie maanden na ontvangst van de aangifte een definitieve aanslag op te leggen. Dit betekent dat je binnen drie maanden weet hoeveel belasting je moet betalen of terugkrijgt. Als je de aangifte op tijd hebt ingediend, kun je de belastingteruggave dus binnen enkele maanden op je rekening verwachten.

Conclusie

De aangifte inkomstenbelasting 2019 moet uiterlijk op 1 mei 2020 zijn ingediend. Als je niet op tijd klaar bent, kun je uitstel aanvragen tot 1 september 2020. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het invullen van de aangifte, zodat je geen boete riskeert. Als je geen tijd of zin hebt om de aangifte zelf te doen, kun je dit ook laten doen door een belastingadviseur of accountant. Als je recht hebt op belastingteruggave, kun je deze binnen enkele maanden op je rekening verwachten.

Plaats een reactie