Wanneer moet aangifte inkomstenbelasting 2020 binnen zijn?

De aangifte inkomstenbelasting is een jaarlijkse verplichting voor iedereen die in Nederland woont of werkt. In deze aangifte geef je aan hoeveel inkomen je hebt ontvangen en welke aftrekposten je hebt. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel belasting je moet betalen of terugkrijgt. Maar wanneer moet de aangifte inkomstenbelasting 2020 eigenlijk binnen zijn?

Uitstel aanvragen

De deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2020 is 1 mei 2021. Dit betekent dat je de aangifte uiterlijk op deze datum moet hebben ingediend. Als je niet op tijd bent, riskeer je een boete. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het invullen van de aangifte. Als je verwacht dat je de aangifte niet op tijd af krijgt, kun je uitstel aanvragen. Dit kun je doen via de website van de Belastingdienst of telefonisch. Je krijgt dan automatisch uitstel tot 1 september 2021.

Belastingaangifte laten doen

Als je het lastig vindt om de aangifte inkomstenbelasting zelf te doen, kun je ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen. Dit kan bijvoorbeeld een belastingadviseur of een boekhouder zijn. Zij hebben veel ervaring met het invullen van de aangifte en kunnen je helpen om zoveel mogelijk belastingvoordeel te behalen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Belastingteruggave

Als je recht hebt op belastingteruggave, is het natuurlijk fijn om dit zo snel mogelijk te ontvangen. De Belastingdienst streeft ernaar om binnen 3 maanden na ontvangst van de aangifte een definitieve aanslag op te leggen. Dit betekent dat je binnen deze termijn hoort hoeveel belasting je moet betalen of terugkrijgt. Als je de aangifte vóór 1 april 2021 hebt ingediend, krijg je uiterlijk 1 juli 2021 bericht van de Belastingdienst.

Conclusie

De aangifte inkomstenbelasting 2020 moet uiterlijk op 1 mei 2021 zijn ingediend. Als je verwacht dat je de aangifte niet op tijd af krijgt, kun je uitstel aanvragen tot 1 september 2021. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het invullen van de aangifte om boetes te voorkomen. Als je het lastig vindt om de aangifte zelf te doen, kun je ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen. Als je recht hebt op belastingteruggave, kun je binnen 3 maanden na ontvangst van de aangifte een definitieve aanslag verwachten.

Plaats een reactie