Wanneer moet belastingaangifte 2018 binnen zijn?

Belastingaangifte doen is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende verplichting. Het is belangrijk om op tijd aangifte te doen, zodat je geen boetes of rente hoeft te betalen. Maar wanneer moet belastingaangifte 2018 eigenlijk binnen zijn?

Uitstel aanvragen

De deadline voor het doen van belastingaangifte 2018 was 1 mei 2019. Als je deze deadline hebt gemist, kun je nog uitstel aanvragen. Dit kun je doen tot 1 mei 2020. Je hebt dan dus een heel jaar de tijd om je aangifte te doen. Let wel op: als je uitstel aanvraagt, betekent dit niet dat je ook langer de tijd hebt om te betalen. Als je belasting moet betalen, moet je dit nog steeds voor 1 mei 2020 doen.

Boetes en rente

Als je te laat bent met het doen van belastingaangifte, loop je het risico op boetes en rente. De boete voor het te laat indienen van de aangifte bedraagt €369. Als je nog langer wacht, kan deze boete oplopen tot €5.278. Daarnaast moet je ook rente betalen over het bedrag dat je nog moet betalen. Deze rente bedraagt op dit moment 4%. Het is dus belangrijk om op tijd aangifte te doen en te betalen om deze extra kosten te voorkomen.

Belastingaangifte doen

Als je nog geen belastingaangifte hebt gedaan, kun je dit alsnog doen via de website van de Belastingdienst. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig. Als je geen DigiD hebt, kun je deze aanvragen via de website van DigiD. Het is belangrijk om alle gegevens goed in te vullen en eventuele bewijsstukken te bewaren. Als je hulp nodig hebt bij het invullen van de aangifte, kun je terecht bij een belastingadviseur of de Belastingdienst zelf.

Conclusie

Belastingaangifte doen is een verplichting waar veel mensen tegenop zien. Het is echter belangrijk om op tijd aangifte te doen en te betalen om boetes en rente te voorkomen. Als je de deadline hebt gemist, kun je nog uitstel aanvragen tot 1 mei 2020. Zorg ervoor dat je alle gegevens goed invult en bewijsstukken bewaart. Als je hulp nodig hebt, kun je terecht bij een belastingadviseur of de Belastingdienst zelf.

Plaats een reactie