Wanneer moet belastingdienst aangifte binnen zijn?

Belastingaangifte doen is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende verplichting. Maar wanneer moet de belastingaangifte eigenlijk binnen zijn bij de Belastingdienst? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over het doen van belastingaangifte.

De deadline voor belastingaangifte

De deadline voor het doen van belastingaangifte is elk jaar op 1 mei. Dit betekent dat je uiterlijk op deze datum je aangifte moet hebben ingediend bij de Belastingdienst. Als je te laat bent met het indienen van je aangifte, loop je het risico op een boete. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het invullen van je aangifte en deze op tijd in te dienen.

Uitstel aanvragen

Soms kan het voorkomen dat je niet op tijd klaar bent met het invullen van je belastingaangifte. In dat geval kun je uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kun je doen via de website van de Belastingdienst of telefonisch. Je krijgt dan automatisch uitstel tot 1 september. Let op: als je na deze datum nog steeds geen aangifte hebt ingediend, loop je alsnog het risico op een boete.

Boete bij te laat indienen

Als je te laat bent met het indienen van je belastingaangifte, loop je het risico op een boete. De hoogte van deze boete is afhankelijk van hoe lang je te laat bent. Als je binnen twee maanden na de deadline alsnog je aangifte indient, bedraagt de boete €369. Ben je langer dan twee maanden te laat, dan kan de boete oplopen tot €5.278. Het is dus belangrijk om op tijd je aangifte in te dienen om deze boetes te voorkomen.

Hulp bij belastingaangifte

Het invullen van je belastingaangifte kan soms best ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hulp te krijgen bij het invullen van je aangifte. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij een belastingadviseur of een boekhouder. Ook kun je gebruik maken van de online aangiftehulp van de Belastingdienst. Hiermee kun je stap voor stap je aangifte invullen en krijg je tips en uitleg bij lastige onderdelen.

Conclusie

De deadline voor het indienen van je belastingaangifte is elk jaar op 1 mei. Als je te laat bent met het indienen van je aangifte, loop je het risico op een boete. Je kunt uitstel aanvragen tot 1 september, maar let op dat je daarna alsnog op tijd je aangifte indient om boetes te voorkomen. Als je hulp nodig hebt bij het invullen van je aangifte, kun je terecht bij een belastingadviseur, boekhouder of de online aangiftehulp van de Belastingdienst.

Plaats een reactie