Wanneer moet de belastingaangifte 2021 binnen zijn?

De belastingaangifte is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende verplichting. Het is belangrijk om op tijd de aangifte te doen, zodat je geen boetes of rente hoeft te betalen. Maar wanneer moet de belastingaangifte 2021 eigenlijk binnen zijn?

Uitstel aanvragen

De deadline voor het doen van de belastingaangifte 2021 is 1 mei 2022. Dit betekent dat je de aangifte uiterlijk op deze datum ingediend moet hebben. Het is echter mogelijk om uitstel aan te vragen. Dit kan tot 1 mei 2023. Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen uitstel kunt aanvragen als je de aangifte op tijd hebt ingediend. Als je de aangifte te laat indient, kun je geen uitstel meer aanvragen.

Boetes en rente

Als je de belastingaangifte te laat indient, loop je het risico op boetes en rente. De boete voor het te laat indienen van de aangifte bedraagt €385. Als je ook te laat bent met het betalen van de verschuldigde belasting, kan er een boete worden opgelegd van maximaal 4% van het verschuldigde bedrag. Daarnaast moet je rente betalen over het bedrag dat je te laat betaalt. De rente bedraagt op dit moment 4%.

Belastingaangifte laten doen

Als je zelf geen tijd of zin hebt om de belastingaangifte te doen, kun je dit ook laten doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de aangifte uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld een belastingadviseur inschakelen of gebruik maken van een online belastingaangifte service. Het is wel belangrijk om te weten dat je zelf verantwoordelijk blijft voor de juistheid van de aangifte.

Belastingaangifte 2021

De belastingaangifte 2021 is anders dan voorgaande jaren. Dit komt door de coronacrisis. Zo zijn er bijvoorbeeld regelingen getroffen voor ondernemers die financieel getroffen zijn door de crisis. Ook zijn er regelingen voor mensen die thuis hebben gewerkt. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de regelingen die voor jou van toepassing zijn en deze op de juiste manier op te nemen in de aangifte.

Conclusie

De belastingaangifte 2021 moet uiterlijk op 1 mei 2022 ingediend zijn. Het is mogelijk om uitstel aan te vragen tot 1 mei 2023, maar alleen als je de aangifte op tijd hebt ingediend. Als je te laat bent met het indienen van de aangifte, loop je het risico op boetes en rente. Het is daarom belangrijk om op tijd de aangifte te doen of uitstel aan te vragen. Als je geen tijd of zin hebt om de aangifte zelf te doen, kun je dit ook laten doen. Let wel op dat je zelf verantwoordelijk blijft voor de juistheid van de aangifte. Door de coronacrisis is de belastingaangifte 2021 anders dan voorgaande jaren. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de regelingen die voor jou van toepassing zijn en deze op de juiste manier op te nemen in de aangifte.

Plaats een reactie