Wanneer moet de belastingaangifte binnen zijn 2014?

De belastingaangifte is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende verplichting. Het is belangrijk om op tijd de aangifte in te dienen om boetes en rente te voorkomen. Maar wanneer moet de belastingaangifte binnen zijn in 2014?

Uiterste datum

De uiterste datum voor het indienen van de belastingaangifte over het jaar 2014 was 1 mei 2015. Dit betekent dat de aangifte vóór deze datum ingediend moest zijn bij de Belastingdienst. Als je te laat bent met het indienen van de aangifte, loop je het risico op een boete.

Uitstel aanvragen

Als je niet op tijd de belastingaangifte kunt indienen, kun je uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Dit moet wel vóór 1 mei 2015 gebeuren. Je kunt uitstel aanvragen tot 1 september 2015. Als je uitstel hebt gekregen, moet je de aangifte vóór deze datum indienen om boetes te voorkomen.

Boetes en rente

Als je te laat bent met het indienen van de belastingaangifte, loop je het risico op een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoe lang je te laat bent. Als je binnen 6 maanden na de uiterste datum alsnog de aangifte indient, bedraagt de boete €369. Ben je langer dan 6 maanden te laat, dan kan de boete oplopen tot €5.278.

Naast de boete loop je ook het risico op rente. Als je te laat bent met het betalen van de verschuldigde belasting, moet je rente betalen over het openstaande bedrag. De rente bedraagt op dit moment 4% per jaar.

Conclusie

De belastingaangifte over het jaar 2014 moest uiterlijk op 1 mei 2015 ingediend zijn bij de Belastingdienst. Als je te laat bent, loop je het risico op een boete en rente. Als je niet op tijd de aangifte kunt indienen, kun je uitstel aanvragen tot 1 september 2015. Het is dus belangrijk om op tijd de belastingaangifte in te dienen om problemen te voorkomen.

Plaats een reactie