Wanneer moet de belastingaangifte binnen zijn 2019?

De belastingaangifte is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende verplichting. Het is belangrijk om op tijd de aangifte te doen, zodat je geen boetes of rente hoeft te betalen. Maar wanneer moet de belastingaangifte eigenlijk binnen zijn in 2019?

Uitstel aanvragen

De deadline voor het doen van de belastingaangifte is 1 mei 2019. Dit betekent dat je de aangifte uiterlijk op deze datum ingediend moet hebben. Het is echter mogelijk om uitstel aan te vragen. Dit kan tot 1 mei 2019. Als je uitstel aanvraagt, krijg je automatisch 5 maanden extra de tijd om de aangifte in te dienen. De nieuwe deadline is dan 1 november 2019.

Het is belangrijk om te weten dat je alleen uitstel kunt aanvragen als je de aangifte op tijd hebt ingediend. Als je de aangifte te laat indient, kun je geen uitstel meer aanvragen.

Boetes en rente

Als je de belastingaangifte te laat indient, loop je het risico op boetes en rente. De boete voor het te laat indienen van de aangifte bedraagt €369. Als je ook te laat bent met het betalen van de verschuldigde belasting, kan er een boete worden opgelegd van maximaal 4% van het verschuldigde bedrag. Daarnaast moet je rente betalen over het verschuldigde bedrag vanaf de datum waarop de belasting betaald had moeten zijn.

Hulp bij de belastingaangifte

Veel mensen vinden het lastig om de belastingaangifte in te vullen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hulp te krijgen bij het invullen van de aangifte. Zo kun je gebruik maken van de BelastingTelefoon, waar je terecht kunt met al je vragen over de belastingaangifte. Daarnaast kun je ook terecht bij een belastingadviseur of een belastingconsulent. Deze professionals kunnen je helpen bij het invullen van de aangifte en kunnen je advies geven over belastingzaken.

Als je geen hulp wilt inschakelen, kun je ook gebruik maken van de online aangifte. Dit is een handige manier om de aangifte in te vullen, omdat je stap voor stap door het proces wordt geleid. Daarnaast worden veel gegevens al automatisch ingevuld, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het invullen van de aangifte.

Conclusie

De belastingaangifte moet uiterlijk op 1 mei 2019 ingediend zijn. Als je uitstel aanvraagt, krijg je 5 maanden extra de tijd om de aangifte in te dienen. Het is belangrijk om op tijd de aangifte in te dienen om boetes en rente te voorkomen. Als je hulp nodig hebt bij het invullen van de aangifte, kun je terecht bij de BelastingTelefoon, een belastingadviseur of een belastingconsulent. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de online aangifte.

Plaats een reactie