Wanneer moet de belastingaangifte binnen zijn 2020?

De belastingaangifte is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende verplichting. Het is belangrijk om op tijd de aangifte te doen, zodat je geen boetes of rente hoeft te betalen. Maar wanneer moet de belastingaangifte eigenlijk binnen zijn in 2020?

Uitstel aanvragen

Normaal gesproken moet de belastingaangifte voor 1 mei binnen zijn. Dit geldt voor de meeste mensen, maar er zijn uitzonderingen. Zo hebben ondernemers en mensen met een fiscale partner meer tijd om aangifte te doen. Zij hebben tot 1 september de tijd om de aangifte in te dienen.

Als je niet op tijd de aangifte kunt doen, kun je uitstel aanvragen. Dit kan online via de website van de Belastingdienst. Je moet dan wel een goede reden hebben, zoals ziekte of een overlijden in de familie. Als je uitstel hebt aangevraagd, moet je de aangifte alsnog op tijd indienen. De nieuwe deadline is dan 1 september.

Boetes en rente

Als je te laat bent met het indienen van de belastingaangifte, kun je een boete krijgen. De hoogte van de boete hangt af van hoeveel dagen je te laat bent. De boete kan oplopen tot € 5.278. Als je de aangifte wel op tijd hebt ingediend, maar je moet nog belasting betalen, dan moet je dit voor 1 juli doen. Als je te laat bent met betalen, moet je rente betalen over het openstaande bedrag.

Hulp bij de belastingaangifte

Veel mensen vinden het lastig om de belastingaangifte in te vullen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hulp te krijgen. Zo kun je gebruik maken van de BelastingTelefoon of een belastingadviseur inschakelen. Ook zijn er verschillende organisaties die gratis hulp bieden bij het invullen van de aangifte, zoals de ouderenbond of de vakbond.

Daarnaast kun je gebruik maken van de online aangiftehulp van de Belastingdienst. Hiermee kun je stap voor stap de aangifte invullen. Je kunt ook gebruik maken van de vooraf ingevulde gegevens, zoals je loonstrookje en je bankafschriften. Dit maakt het invullen van de aangifte een stuk makkelijker.

Conclusie

De belastingaangifte moet voor de meeste mensen voor 1 mei binnen zijn. Ondernemers en mensen met een fiscale partner hebben meer tijd en kunnen tot 1 september aangifte doen. Als je te laat bent met de aangifte, kun je een boete krijgen. Het is daarom belangrijk om op tijd de aangifte in te dienen. Als je hulp nodig hebt bij het invullen van de aangifte, zijn er verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen.

Plaats een reactie