Wanneer moet je op de luchthaven zijn?

Als je op reis gaat, is het belangrijk om op tijd op de luchthaven te zijn. Maar hoeveel tijd moet je eigenlijk incalculeren? In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer moet je op de luchthaven zijn?

Internationale vluchten

Als je een internationale vlucht hebt geboekt, is het verstandig om minimaal drie uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Dit heeft te maken met de extra controles die plaatsvinden bij internationale vluchten. Zo moet je bijvoorbeeld door de douane en moet je paspoort gecontroleerd worden. Ook kan het zijn dat je bagage extra gecontroleerd wordt. Door ruim op tijd aanwezig te zijn, voorkom je dat je in tijdnood komt en mogelijk je vlucht mist.

Binnenlandse vluchten

Voor binnenlandse vluchten geldt over het algemeen dat je minimaal twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig moet zijn. Dit heeft te maken met de controles die plaatsvinden bij de security check. Hier wordt onder andere gecontroleerd of je geen verboden voorwerpen bij je hebt. Ook kan het zijn dat je bagage gecontroleerd wordt. Door op tijd aanwezig te zijn, voorkom je dat je in de rij moet staan en mogelijk je vlucht mist.

Rekening houden met drukte

Het is verstandig om bij het bepalen van je aankomsttijd op de luchthaven rekening te houden met drukte. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het in de vakantieperiode drukker is op de luchthaven dan normaal. Ook kan het zijn dat er op bepaalde tijdstippen meer vluchten vertrekken, waardoor het drukker is bij de security check. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je aankomsttijd.

Online inchecken

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om online in te checken. Dit kan vaak al vanaf 24 uur voor vertrek. Door online in te checken, bespaar je tijd op de luchthaven. Je hoeft dan namelijk niet meer in de rij te staan bij de incheckbalie. Ook kun je vaak al online je stoel kiezen en je bagage inchecken. Dit scheelt tijd en stress op de luchthaven.

Conclusie

Om te voorkomen dat je in tijdnood komt en mogelijk je vlucht mist, is het belangrijk om op tijd op de luchthaven te zijn. Voor internationale vluchten geldt een aankomsttijd van minimaal drie uur voor vertrek en voor binnenlandse vluchten geldt een aankomsttijd van minimaal twee uur voor vertrek. Houd bij het bepalen van je aankomsttijd rekening met drukte op de luchthaven. Ook is het verstandig om online in te checken om tijd te besparen op de luchthaven.

Plaats een reactie