Wanneer moeten belastingaangiften ingevuld zijn in 2021?

Belastingaangiften zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen waar veel mensen tegenop zien. Het invullen van de belastingaangifte kan een tijdrovende klus zijn, maar het is wel belangrijk om dit op tijd te doen. Maar wanneer moeten belastingaangiften ingevuld zijn in 2021?

Uitstel aanvragen

De deadline voor het invullen van de belastingaangifte is 1 mei 2021. Dit betekent dat je de aangifte voor deze datum moet hebben ingevuld en verstuurd naar de Belastingdienst. Het is echter mogelijk om uitstel aan te vragen voor het invullen van de belastingaangifte. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je nog niet alle benodigde gegevens hebt ontvangen of als je om andere redenen niet in staat bent om de aangifte op tijd in te vullen.

Als je uitstel wilt aanvragen, moet je dit doen vóór 1 mei 2021. Je kunt hiervoor gebruik maken van het formulier ‘Verzoek om uitstel voor het doen van aangifte inkomstenbelasting’. Dit formulier kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Als je uitstel hebt aangevraagd, krijg je automatisch vier maanden extra de tijd om de aangifte in te vullen. Dit betekent dat je de aangifte uiterlijk op 1 september 2021 moet hebben ingevuld en verstuurd.

Boetes bij te laat indienen

Als je de belastingaangifte te laat indient, loop je het risico op een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoeveel dagen je te laat bent met het indienen van de aangifte. Als je de aangifte binnen twee maanden na de deadline indient, bedraagt de boete €385. Als je nog later bent, kan de boete oplopen tot €5.514.

Als je uitstel hebt aangevraagd en de aangifte alsnog te laat indient, loop je ook het risico op een boete. De hoogte van de boete is dan afhankelijk van hoeveel dagen je te laat bent met het indienen van de aangifte na de verlengde deadline. Als je de aangifte binnen twee maanden na de verlengde deadline indient, bedraagt de boete €131. Als je nog later bent, kan de boete oplopen tot €5.514.

Conclusie

Als je de belastingaangifte op tijd invult en verstuurt, voorkom je boetes en andere problemen. De deadline voor het invullen van de belastingaangifte is 1 mei 2021. Als je uitstel wilt aanvragen, moet je dit vóór deze datum doen. Je krijgt dan automatisch vier maanden extra de tijd om de aangifte in te vullen. Als je de aangifte te laat indient, loop je het risico op een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoeveel dagen je te laat bent met het indienen van de aangifte.

Plaats een reactie