Wanneer moeten belastingen ingevuld zijn 2021?

Belastingaangifte doen is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende verplichting. Maar wanneer moeten belastingen ingevuld zijn in 2021? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over het onderwerp.

Belastingaangifte doen

Belastingaangifte doen is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en inkomen heeft. Dit kan bijvoorbeeld loon zijn, maar ook inkomsten uit een eigen bedrijf of uitkeringen. Het is belangrijk om de belastingaangifte op tijd in te vullen en te versturen, om boetes te voorkomen.

Wanneer moeten belastingen ingevuld zijn in 2021?

De deadline voor het invullen en versturen van de belastingaangifte in 2021 is 1 mei. Dit betekent dat je de aangifte uiterlijk op deze datum ingevuld en verstuurd moet hebben. Als je de aangifte te laat instuurt, loop je het risico op een boete.

Als je uitstel hebt aangevraagd voor het doen van de belastingaangifte, dan heb je tot 1 september de tijd om de aangifte in te dienen. Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen uitstel kunt aanvragen als je vóór 1 mei al een voorlopige aanslag hebt ontvangen.

Boetes bij te laat indienen van de belastingaangifte

Als je de belastingaangifte te laat indient, loop je het risico op een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoeveel dagen je te laat bent met het indienen van de aangifte. De boete kan oplopen tot maximaal €5.514,-.

Als je de belastingaangifte niet op tijd indient, kan dit ook gevolgen hebben voor de hoogte van de te betalen belasting. Als je te laat bent met het indienen van de aangifte, kan het zijn dat je te veel belasting betaalt. Dit komt doordat de Belastingdienst dan uitgaat van een hoger inkomen dan je werkelijk hebt.

Hulp bij het invullen van de belastingaangifte

Het invullen van de belastingaangifte kan soms best ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hulp te krijgen bij het invullen van de aangifte. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de online aangiftehulp van de Belastingdienst. Hierbij word je stap voor stap door de aangifte geleid en kun je vragen stellen als je ergens niet uitkomt.

Daarnaast kun je ook hulp krijgen van een belastingadviseur of een belastingconsulent. Deze professionals hebben veel kennis van de belastingwetgeving en kunnen je helpen om de aangifte op de juiste manier in te vullen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Conclusie

De deadline voor het invullen en versturen van de belastingaangifte in 2021 is 1 mei. Als je uitstel hebt aangevraagd, heb je tot 1 september de tijd om de aangifte in te dienen. Het is belangrijk om de aangifte op tijd in te dienen om boetes te voorkomen. Als je hulp nodig hebt bij het invullen van de aangifte, kun je gebruik maken van de online aangiftehulp van de Belastingdienst of hulp vragen aan een belastingadviseur of belastingconsulent.

Plaats een reactie