Wanneer zijn 65 plussers aan de beurt voor vaccinatie?

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is in volle gang. Steeds meer mensen worden gevaccineerd en er zijn al verschillende groepen aan de beurt geweest. Maar wanneer zijn 65 plussers aan de beurt voor vaccinatie?

Volgorde van vaccinatie

De volgorde van vaccinatie is bepaald door de overheid en het RIVM. Er wordt gekeken naar welke groepen het meeste risico lopen op een ernstig verloop van het coronavirus. Deze groepen worden als eerste gevaccineerd.

De eerste groep die aan de beurt was, waren de zorgmedewerkers die direct contact hebben met pati├źnten met COVID-19. Daarna volgden de ouderen in verpleeghuizen en de mensen met een verstandelijke beperking die in een instelling wonen. Vervolgens zijn de thuiswonende ouderen van 85 jaar en ouder aan de beurt gekomen.

Op dit moment worden de thuiswonende ouderen van 80 tot en met 84 jaar gevaccineerd. Daarna volgen de thuiswonende ouderen van 75 tot en met 79 jaar. Het is nog niet bekend wanneer de 65 plussers aan de beurt zijn.

Waarom worden ouderen als laatste gevaccineerd?

Er is gekozen om de ouderen als laatste te vaccineren, omdat zij het minste risico lopen om besmet te raken met het coronavirus. Dit komt doordat zij vaak minder contact hebben met anderen en daardoor minder kans hebben om besmet te raken. Daarnaast hebben ouderen vaak al andere gezondheidsproblemen, waardoor zij een groter risico lopen op een ernstig verloop van het coronavirus. Door eerst de groepen te vaccineren die het meeste risico lopen, wordt de druk op de zorg verminderd en kunnen de meest kwetsbare mensen beschermd worden.

Wanneer zijn 65 plussers aan de beurt?

Het is nog niet bekend wanneer de 65 plussers aan de beurt zijn voor vaccinatie. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van vaccins en de snelheid waarmee de huidige groepen worden gevaccineerd.

De verwachting is dat de 65 plussers in het tweede kwartaal van 2021 aan de beurt zijn. Dit is echter afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de beschikbaarheid van vaccins. Het is daarom belangrijk om de berichtgeving hierover goed in de gaten te houden.

Hoe wordt de vaccinatie geregeld?

De vaccinatie wordt geregeld door de GGD. Zij sturen een uitnodiging naar de mensen die aan de beurt zijn voor vaccinatie. In deze uitnodiging staat waar en wanneer de vaccinatie plaatsvindt. Het is belangrijk om deze uitnodiging goed in de gaten te houden en op tijd te reageren.

Als u aan de beurt bent voor vaccinatie, kunt u zelf kiezen of u wel of niet gevaccineerd wilt worden. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat vaccinatie de beste manier is om uzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus.

Conclusie

Wanneer 65 plussers aan de beurt zijn voor vaccinatie is nog niet bekend. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van vaccins en de snelheid waarmee de huidige groepen worden gevaccineerd. De verwachting is dat de 65 plussers in het tweede kwartaal van 2021 aan de beurt zijn. Het is belangrijk om de berichtgeving hierover goed in de gaten te houden en op tijd te reageren op de uitnodiging van de GGD.

Door de vaccinatie worden de meest kwetsbare groepen beschermd tegen het coronavirus en wordt de druk op de zorg verminderd. Het is daarom belangrijk om uzelf te laten vaccineren als u aan de beurt bent. Zo kunnen we samen het coronavirus onder controle krijgen.

Plaats een reactie