Wanneer zijn de 65 plussers aan de beurt voor vaccinatie?

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is in volle gang. Steeds meer mensen worden gevaccineerd en er zijn al verschillende groepen aan de beurt geweest. Maar wanneer zijn de 65 plussers aan de beurt voor vaccinatie?

Volgorde van vaccinatie

De volgorde van vaccinatie is bepaald door de overheid en het RIVM. Hierbij is gekeken naar de kwetsbaarheid van verschillende groepen en de kans op besmetting. De eerste groep die aan de beurt was, waren de zorgmedewerkers die direct contact hebben met pati├źnten met COVID-19. Vervolgens kwamen de ouderen in verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg aan de beurt.

Daarna zijn de mensen van 60 tot en met 64 jaar aan de beurt. Deze groep wordt gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Dit vaccin is niet geschikt voor mensen boven de 65 jaar, omdat er nog te weinig onderzoek is gedaan naar de effectiviteit bij deze groep. Daarom is er voor gekozen om eerst de groep van 60 tot en met 64 jaar te vaccineren.

Wanneer zijn de 65 plussers aan de beurt?

De 65 plussers zijn de volgende groep die aan de beurt is voor vaccinatie. Deze groep wordt gevaccineerd met het Pfizer- of Moderna-vaccin. Deze vaccins zijn wel geschikt voor mensen boven de 65 jaar. De verwachting is dat deze groep in april aan de beurt is voor vaccinatie.

Het is nog niet bekend hoe de vaccinatie van de 65 plussers precies zal verlopen. Mogelijk worden zij uitgenodigd door de huisarts of via een speciale vaccinatielocatie. Het is belangrijk om de berichtgeving hierover goed in de gaten te houden.

Waarom is het belangrijk dat 65 plussers worden gevaccineerd?

65 plussers behoren tot de groep met het hoogste risico op ernstige klachten en overlijden door COVID-19. Door deze groep te vaccineren, wordt de kans op ernstige klachten en overlijden sterk verminderd. Dit zorgt ervoor dat de druk op de zorg afneemt en dat de maatschappij weer langzaam kan opstarten.

Bovendien is het belangrijk om te benadrukken dat vaccinatie niet alleen belangrijk is voor de persoon zelf, maar ook voor de mensen om hen heen. Door gevaccineerd te zijn, wordt de kans op besmetting en verspreiding van het virus kleiner. Dit is vooral belangrijk voor mensen die nog niet gevaccineerd zijn, zoals kinderen en jongeren.

Conclusie

De 65 plussers zijn de volgende groep die aan de beurt is voor vaccinatie tegen het coronavirus. Deze groep wordt gevaccineerd met het Pfizer- of Moderna-vaccin en de verwachting is dat zij in april aan de beurt zijn. Het is belangrijk om de berichtgeving hierover goed in de gaten te houden. Door deze groep te vaccineren, wordt de kans op ernstige klachten en overlijden sterk verminderd en wordt de druk op de zorg verlicht. Bovendien wordt de kans op besmetting en verspreiding van het virus kleiner, wat belangrijk is voor de hele maatschappij.

Plaats een reactie