Wanneer zijn de 70 tot 75 jarigen aan de beurt?

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is in volle gang. Steeds meer mensen worden gevaccineerd en er zijn al verschillende groepen aan de beurt geweest. Maar wanneer zijn de 70 tot 75 jarigen aan de beurt?

Volgorde van vaccinatie

De volgorde van vaccinatie is bepaald door de overheid en het RIVM. Er is gekozen om eerst de meest kwetsbare groepen te vaccineren. Dit zijn de mensen die het grootste risico lopen om ernstig ziek te worden of te overlijden aan het coronavirus. De volgorde van vaccinatie is als volgt:

  • Zorgmedewerkers
  • Mensen van 60 jaar en ouder
  • Mensen met een medische indicatie
  • Mensen van 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie

De groep van 70 tot 75 jarigen valt onder de groep van mensen van 60 jaar en ouder. Deze groep is inmiddels al aan de beurt geweest voor vaccinatie. Het kan echter wel zo zijn dat er nog mensen zijn die nog niet gevaccineerd zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat zij nog niet zijn opgeroepen of doordat zij de oproep hebben gemist.

Hoe word je opgeroepen?

Als je aan de beurt bent voor vaccinatie, krijg je een uitnodiging van de huisarts of de GGD. Dit kan per post of per e-mail zijn. In de uitnodiging staat waar en wanneer je gevaccineerd kunt worden. Het is belangrijk om deze uitnodiging goed in de gaten te houden en op tijd te reageren. Als je niet kunt op de voorgestelde datum, kun je contact opnemen met de huisarts of de GGD om een nieuwe afspraak te maken.

Waar kun je gevaccineerd worden?

Je kunt op verschillende locaties gevaccineerd worden. Dit kan bijvoorbeeld bij de huisarts, de GGD of in een vaccinatiecentrum. Waar je gevaccineerd wordt, hangt af van de regio waarin je woont. In de uitnodiging staat vermeld waar je gevaccineerd kunt worden.

Welk vaccin krijg je?

Er zijn op dit moment verschillende vaccins beschikbaar tegen het coronavirus. Welk vaccin je krijgt, hangt af van de beschikbaarheid op het moment van vaccinatie. Op dit moment worden de vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca gebruikt in Nederland. Deze vaccins zijn allemaal veilig en effectief.

Conclusie

De groep van 70 tot 75 jarigen valt onder de groep van mensen van 60 jaar en ouder. Deze groep is inmiddels al aan de beurt geweest voor vaccinatie. Als je nog niet gevaccineerd bent, is het belangrijk om de uitnodiging goed in de gaten te houden en op tijd te reageren. Je kunt op verschillende locaties gevaccineerd worden en welk vaccin je krijgt, hangt af van de beschikbaarheid op het moment van vaccinatie.

Plaats een reactie