Wanneer zijn de bibliotheken weer open?

De bibliotheken zijn al geruime tijd gesloten vanwege de coronapandemie. Veel mensen vragen zich af wanneer ze weer open zullen gaan. In dit artikel zullen we kijken naar de huidige situatie en wanneer we kunnen verwachten dat de bibliotheken weer open zullen gaan.

De huidige situatie

Op dit moment zijn de bibliotheken nog steeds gesloten. Dit komt door de huidige lockdown die in Nederland van kracht is. De overheid heeft besloten dat alle niet-essentiƫle winkels en openbare gebouwen gesloten moeten blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Hoewel de bibliotheken niet als essentieel worden beschouwd, zijn er wel veel mensen die er gebruik van maken. Bibliotheken zijn een belangrijke bron van informatie en ontspanning voor veel mensen, vooral voor degenen die geen toegang hebben tot internet of geen geld hebben om boeken te kopen.

Wanneer kunnen we verwachten dat de bibliotheken weer open gaan?

Het is op dit moment moeilijk te zeggen wanneer de bibliotheken weer open zullen gaan. Dit hangt af van de ontwikkeling van de coronapandemie en de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Er zijn echter wel signalen dat de bibliotheken binnenkort weer open zullen gaan. Zo heeft de overheid aangekondigd dat de huidige lockdown tot ten minste 9 februari zal duren. Na deze datum zullen de maatregelen opnieuw worden bekeken en kan er besloten worden om bepaalde gebouwen weer open te stellen.

Daarnaast hebben veel bibliotheken al maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo hebben ze bijvoorbeeld plexiglas schermen geplaatst bij de balie en zijn er looproutes aangebracht om de afstand tussen bezoekers te waarborgen. Ook wordt er vaak gewerkt met tijdsloten, zodat er niet te veel mensen tegelijkertijd in de bibliotheek zijn.

Wat kun je in de tussentijd doen?

Hoewel de bibliotheken op dit moment gesloten zijn, zijn er nog steeds manieren om aan boeken en andere materialen te komen. Veel bibliotheken bieden bijvoorbeeld een afhaalservice aan. Hierbij kun je online boeken bestellen en deze op een afgesproken tijdstip ophalen bij de bibliotheek.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van digitale bronnen. Veel bibliotheken bieden bijvoorbeeld een online bibliotheek aan, waar je e-books en luisterboeken kunt lenen. Ook kun je vaak terecht bij websites als Project Gutenberg, waar je gratis e-books kunt downloaden.

Conclusie

Hoewel de bibliotheken op dit moment nog gesloten zijn, kunnen we verwachten dat ze binnenkort weer open zullen gaan. Dit hangt echter af van de ontwikkeling van de coronapandemie en de maatregelen die de overheid neemt. In de tussentijd kun je gebruik maken van afhaalservices en digitale bronnen om aan boeken en andere materialen te komen.

Plaats een reactie