Wanneer zijn de bioscopen open?

Met de versoepeling van de coronamaatregelen in Nederland, zijn veel mensen benieuwd naar de openingstijden van bioscopen. Het is begrijpelijk dat je graag weer een film wilt zien op het grote scherm, maar het is belangrijk om te weten dat de openingstijden van bioscopen kunnen verschillen per locatie en per dag. In dit artikel geven we je een overzicht van de openingstijden van bioscopen in Nederland en wat je kunt verwachten bij een bioscoopbezoek in deze tijd.

Openingstijden van bioscopen in Nederland

De openingstijden van bioscopen in Nederland zijn afhankelijk van de locatie en de dag van de week. Over het algemeen zijn bioscopen geopend van maandag tot en met zondag, met uitzondering van enkele feestdagen. De meeste bioscopen openen hun deuren rond 10:00 uur ’s ochtends en sluiten rond middernacht. Het is echter belangrijk om te weten dat de openingstijden kunnen variëren per bioscoop en per dag.

Om er zeker van te zijn dat je niet voor een gesloten deur staat, kun je het beste de website van de bioscoop raadplegen voor de actuele openingstijden. Hier vind je ook informatie over de films die op dat moment draaien en kun je online tickets kopen.

Bioscoopbezoek in coronatijd

Vanwege de coronamaatregelen zijn er enkele veranderingen in de bioscoopbeleving. Zo is het verplicht om vooraf online tickets te kopen en is het niet mogelijk om aan de kassa kaartjes te kopen. Daarnaast geldt er een maximum aantal bezoekers per zaal en is het dragen van een mondkapje verplicht in de openbare ruimtes van de bioscoop, zoals de foyer en de gangen.

Om de veiligheid van bezoekers te waarborgen, worden de zalen na elke voorstelling grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Ook worden er extra hygiënemaatregelen genomen, zoals het plaatsen van desinfecterende handgel bij de ingang en het regelmatig schoonmaken van contactpunten zoals deurklinken en toiletten.

Conclusie

De openingstijden van bioscopen in Nederland zijn afhankelijk van de locatie en de dag van de week. Over het algemeen zijn bioscopen geopend van maandag tot en met zondag, met uitzondering van enkele feestdagen. Het is belangrijk om vooraf de website van de bioscoop te raadplegen voor de actuele openingstijden en om online tickets te kopen vanwege de coronamaatregelen. Bij een bioscoopbezoek in coronatijd gelden er enkele veranderingen, zoals het dragen van een mondkapje en het maximum aantal bezoekers per zaal. Door deze maatregelen wordt de veiligheid van bezoekers gewaarborgd en kun je toch genieten van een film op het grote scherm.

Plaats een reactie