Wanneer zijn de campings weer open?

Met de zomer in aantocht, is het voor veel mensen tijd om vakantieplannen te maken. Een populaire optie voor vakanties in eigen land is kamperen op een camping. Maar wanneer zijn de campings weer open? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we meer over de huidige situatie rondom kamperen in Nederland.

Coronamaatregelen en campings

Door de coronapandemie zijn er de afgelopen maanden veel maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook campings hebben te maken gehad met deze maatregelen. Zo waren campings in Nederland lange tijd gesloten voor toeristen. Alleen mensen die geen andere verblijfplaats hadden, mochten nog op campings verblijven.

Gelukkig zijn er inmiddels versoepelingen doorgevoerd en mogen campings weer open voor toeristen. Wel gelden er nog steeds bepaalde maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo moeten gasten anderhalve meter afstand houden van elkaar en zijn groepsactiviteiten niet toegestaan. Ook zijn de sanitaire voorzieningen op campings beperkt geopend en moeten gasten hier rekening mee houden.

Wanneer zijn de campings weer open?

De meeste campings in Nederland zijn inmiddels weer open voor toeristen. Dit geldt zowel voor campings die alleen tenten en caravans toelaten, als voor campings met huuraccommodaties zoals bungalows en stacaravans. Wel kan het zijn dat sommige campings nog gesloten zijn of beperkt geopend zijn vanwege de coronamaatregelen.

Als je van plan bent om te gaan kamperen op een camping, is het verstandig om vooraf te informeren naar de openingstijden en maatregelen van de camping waar je naartoe wilt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je optimaal genieten van je vakantie.

Waar moet je op letten als je gaat kamperen?

Als je gaat kamperen op een camping, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te zorgen voor een goede uitrusting, zoals een tent, slaapzak en kampeerspullen. Ook is het verstandig om te checken welke voorzieningen er op de camping aanwezig zijn, zoals sanitaire voorzieningen en een winkel.

Daarnaast is het belangrijk om je aan de coronamaatregelen te houden. Houd anderhalve meter afstand van andere gasten en vermijd groepsactiviteiten. Ook is het verstandig om regelmatig je handen te wassen en te desinfecteren.

Conclusie

De meeste campings in Nederland zijn inmiddels weer open voor toeristen. Wel gelden er nog steeds bepaalde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als je van plan bent om te gaan kamperen op een camping, is het verstandig om vooraf te informeren naar de openingstijden en maatregelen van de camping waar je naartoe wilt. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Plaats een reactie