Wanneer zijn de daluren met de trein?

Als je met de trein reist, kun je te maken krijgen met verschillende tarieven. Zo betaal je in de spits meer dan in de daluren. Maar wanneer zijn die daluren eigenlijk? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over het reizen met de trein in Nederland.

Wat zijn daluren?

De daluren zijn de uren waarin het rustiger is in de trein. Dit zijn de uren waarin de meeste mensen niet reizen, bijvoorbeeld omdat ze aan het werk zijn of op school zitten. In deze daluren gelden lagere tarieven dan in de spitsuren. Dit is een manier om mensen te stimuleren om buiten de spits te reizen en zo de drukte in de trein te verminderen.

Wanneer zijn de daluren?

De daluren verschillen per vervoerder en per dag. Over het algemeen gelden de daluren op werkdagen van maandag tot en met vrijdag buiten de spitsuren. Dit betekent dat je in de ochtend tussen 9:00 en 16:00 uur en in de avond tussen 18:30 en 6:30 uur in de daluren reist. In het weekend en op feestdagen gelden de daluren de hele dag.

Let op: deze tijden zijn slechts indicaties en kunnen per vervoerder verschillen. Het is daarom altijd verstandig om de website van de vervoerder te raadplegen voor de exacte tijden van de daluren.

Wat zijn de voordelen van reizen in de daluren?

Reizen in de daluren heeft verschillende voordelen. Zo betaal je minder voor je treinreis dan in de spitsuren. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten, vooral als je regelmatig met de trein reist. Daarnaast is het in de daluren vaak rustiger in de trein, waardoor je meer ruimte hebt en comfortabeler kunt reizen. Ook hoef je minder lang te wachten op het station, omdat er minder mensen zijn die op dezelfde trein wachten.

Hoe kun je reizen in de daluren?

Als je wilt reizen in de daluren, kun je het beste een dalurenkaart of een abonnement aanschaffen. Met een dalurenkaart kun je buiten de spitsuren reizen en betaal je minder voor je treinreis. Een abonnement biedt vaak nog meer voordelen, zoals korting op andere vervoersmiddelen en gratis reizen in het weekend.

Daarnaast kun je ook losse treinkaartjes kopen voor de daluren. Deze zijn vaak goedkoper dan kaartjes voor de spitsuren. Het is wel belangrijk om te weten dat deze kaartjes alleen geldig zijn in de daluren en niet in de spitsuren.

Conclusie

De daluren zijn de uren waarin het rustiger is in de trein en waarin je minder betaalt voor je treinreis. Deze daluren verschillen per vervoerder en per dag, maar over het algemeen gelden ze op werkdagen buiten de spitsuren en de hele dag in het weekend en op feestdagen. Door te reizen in de daluren kun je besparen op de kosten van je treinreis en comfortabeler reizen. Wil je regelmatig in de daluren reizen? Dan kun je het beste een dalurenkaart of abonnement aanschaffen.

Plaats een reactie