Wanneer zijn de decemberzegels te koop?

December is de maand van cadeautjes, gezelligheid en natuurlijk kerstkaarten. Om deze kerstkaarten te versturen, heb je decemberzegels nodig. Maar wanneer zijn deze zegels eigenlijk te koop?

Start verkoop decemberzegels

De verkoop van de decemberzegels start elk jaar op de derde maandag van november. Dit betekent dat je vanaf dat moment de zegels kunt kopen bij PostNL. De verkoop loopt door tot en met 6 januari van het nieuwe jaar.

Waarom decemberzegels?

Decemberzegels zijn speciale postzegels die alleen geldig zijn in de maand december. Deze zegels zijn goedkoper dan reguliere postzegels en zijn bedoeld voor het versturen van kerst- en nieuwjaarskaarten. Door het gebruik van decemberzegels bespaar je dus op de verzendkosten van je kerstkaarten.

Prijs en geldigheid

De prijs van de decemberzegels verschilt per jaar. In 2021 kost een decemberzegel €0,82. Dit is €0,10 goedkoper dan een reguliere postzegel. Een decemberzegel is geldig voor post tot en met 50 gram binnen Nederland. Voor post naar het buitenland geldt een toeslag.

Ontwerp decemberzegels

Elk jaar heeft PostNL een nieuw ontwerp voor de decemberzegels. Dit ontwerp is vaak gerelateerd aan kerst en winter. In 2021 zijn de decemberzegels ontworpen door de Nederlandse illustrator Lieke van der Vorst. Het ontwerp bestaat uit verschillende dieren die in de winter voorkomen, zoals een vos, een uil en een egel.

Online bestellen

Naast het kopen van decemberzegels bij een PostNL-locatie, kun je deze ook online bestellen via de website van PostNL. Hier kun je kiezen uit verschillende aantallen zegels en betaalmethoden. De zegels worden vervolgens bij je thuisbezorgd.

Conclusie

De verkoop van de decemberzegels start elk jaar op de derde maandag van november en loopt door tot en met 6 januari van het nieuwe jaar. Deze zegels zijn bedoeld voor het versturen van kerst- en nieuwjaarskaarten en zijn goedkoper dan reguliere postzegels. De prijs van de decemberzegels verschilt per jaar en de zegels zijn geldig voor post tot en met 50 gram binnen Nederland. Naast het kopen van decemberzegels bij een PostNL-locatie, kun je deze ook online bestellen via de website van PostNL.

Plaats een reactie