Wanneer zijn de eindexamens 2021?

De eindexamens zijn een belangrijk moment voor middelbare scholieren in Nederland. Het is de afsluiting van hun middelbare schooltijd en bepaalt voor een groot deel hun toekomst. Maar wanneer zijn de eindexamens in 2021?

De data van de eindexamens 2021

De eindexamens van 2021 vinden plaats van maandag 17 mei tot en met woensdag 30 juni. Dit geldt voor zowel het vmbo, havo als vwo. De exacte data van de examens verschillen per vak en niveau. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de examenroosters.

De examenroosters worden door de scholen zelf vastgesteld en zijn te vinden op de website van het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Hierop staan de data en tijden van alle examens per vak en niveau. Het is belangrijk om deze goed te bekijken en op tijd te beginnen met de voorbereidingen.

Coronamaatregelen tijdens de eindexamens

Vanwege de coronapandemie zijn er dit jaar extra maatregelen genomen om de eindexamens veilig te laten verlopen. Zo moeten leerlingen bijvoorbeeld anderhalve meter afstand houden en is het dragen van een mondkapje verplicht in de gangen en andere gemeenschappelijke ruimtes.

Daarnaast zijn er ook maatregelen genomen om de examens flexibeler te maken. Zo kunnen leerlingen die door ziekte of quarantaine niet aanwezig kunnen zijn bij het examen, het examen op een later moment inhalen. Ook is er meer ruimte voor herkansingen en kunnen leerlingen ervoor kiezen om een vak op een ander moment te doen als ze bijvoorbeeld nog niet helemaal klaar zijn voor het examen.

Voorbereiding op de eindexamens

De eindexamens zijn een spannende tijd voor middelbare scholieren. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid aan de examens te beginnen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Begin op tijd met leren en maak een realistische planning
  • Maak gebruik van oude examens om te oefenen
  • Zorg voor voldoende rust en ontspanning
  • Eet gezond en drink voldoende water
  • Vraag hulp aan je docenten als je ergens niet uitkomt

Door op tijd te beginnen met leren en een goede planning te maken, kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid aan de examens begint. Het oefenen met oude examens kan je helpen om te wennen aan de vraagstelling en het tempo van de examens. Daarnaast is het belangrijk om voldoende rust en ontspanning te nemen, zodat je niet oververmoeid raakt.

Conclusie

De eindexamens van 2021 vinden plaats van maandag 17 mei tot en met woensdag 30 juni. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de examenroosters en op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar extra maatregelen genomen om de examens veilig te laten verlopen. Met een goede voorbereiding en de juiste mindset kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid aan de examens begint en hopelijk met succes je middelbare schooltijd afsluit.

Plaats een reactie