Wanneer zijn de fitness weer open?

De fitnessbranche heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de coronacrisis. In maart 2020 werden alle sportscholen in Nederland gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Sindsdien hebben fitnessliefhebbers moeten zoeken naar alternatieve manieren om fit te blijven, zoals thuis sporten of buiten sporten. Maar wanneer kunnen we weer terug naar de sportschool?

Heropening sportscholen

Op 19 mei 2021 werden de coronamaatregelen in Nederland versoepeld en mochten sportscholen weer open. Dit was goed nieuws voor de fitnessbranche en voor de vele sporters die niet konden wachten om weer aan de slag te gaan in de sportschool. Er waren wel enkele voorwaarden verbonden aan de heropening van de sportscholen, zoals het hanteren van een maximum aantal bezoekers en het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen in de sportschool.

Coronapas

Op 25 september 2021 werd de coronapas ingevoerd in Nederland. Dit betekent dat je een bewijs moet kunnen laten zien dat je gevaccineerd bent, een negatieve testuitslag hebt of recent hersteld bent van corona om toegang te krijgen tot bepaalde locaties, waaronder sportscholen. Dit heeft geleid tot veel discussie en protesten, maar vooralsnog blijft de coronapas van kracht.

Maatregelen in de sportschool

Om de verspreiding van het virus te voorkomen, zijn er in de sportscholen verschillende maatregelen genomen. Zo moet er voldoende afstand gehouden worden tussen sporters en worden apparaten en materialen regelmatig schoongemaakt. Ook wordt er geadviseerd om thuis om te kleden en te douchen om drukte in de kleedkamers te voorkomen.

Alternatieven voor de sportschool

Hoewel de sportscholen weer open zijn, zijn er nog steeds mensen die liever niet naar de sportschool gaan vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om fit te blijven. Zo kun je thuis sporten met behulp van fitnessvideo’s of een personal trainer op afstand. Ook kun je buiten sporten, bijvoorbeeld door te gaan hardlopen of fietsen.

Conclusie

De sportscholen zijn weer open, maar wel onder strikte voorwaarden. Het dragen van een mondkapje en het hanteren van afstand zijn nog steeds belangrijk om de verspreiding van het virus te voorkomen. Voor mensen die liever niet naar de sportschool gaan, zijn er genoeg alternatieven om fit te blijven. Hopelijk kunnen we in de toekomst weer zonder beperkingen sporten en genieten van een gezonde levensstijl.

Plaats een reactie