Wanneer zijn de gyms weer open?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van de COVID-19 pandemie. Een van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is het sluiten van sportscholen en fitnesscentra. Veel mensen vragen zich af wanneer deze locaties weer open zullen gaan. In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en meer informatie geven over de situatie.

De huidige situatie

Op dit moment zijn sportscholen en fitnesscentra in Nederland nog steeds gesloten. Dit is een maatregel die genomen is door de overheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Er is nog geen exacte datum bekend wanneer deze locaties weer open zullen gaan. Dit hangt af van de ontwikkeling van het virus en de maatregelen die genomen worden om de verspreiding tegen te gaan.

Er zijn wel versoepelingen aangekondigd door de overheid. Zo mogen kinderen en jongeren tot en met 17 jaar weer in groepsverband sporten. Dit geldt zowel binnen als buiten. Ook mogen volwassenen weer in groepen van maximaal 4 personen buiten sporten. Dit biedt mogelijkheden voor mensen die graag willen blijven sporten, maar het is natuurlijk niet hetzelfde als trainen in een sportschool.

Wat kun je doen in de tussentijd?

Als je graag fit wilt blijven, maar niet naar de sportschool kunt, zijn er nog steeds mogelijkheden om te sporten. Zo kun je bijvoorbeeld buiten gaan hardlopen, fietsen of wandelen. Ook zijn er veel online workouts beschikbaar die je thuis kunt doen. Denk hierbij aan yoga, pilates of krachttraining. Veel sportscholen bieden ook online lessen aan, zodat je toch nog kunt trainen onder begeleiding van een instructeur.

Daarnaast kun je ook investeren in thuisfitnessapparatuur. Denk hierbij aan een setje dumbbells, een kettlebell of een fitnessmatje. Hiermee kun je veel oefeningen doen die je normaal gesproken in de sportschool zou doen. Het voordeel hiervan is dat je op elk moment van de dag kunt trainen en niet afhankelijk bent van de openingstijden van de sportschool.

Wat kun je verwachten als de gyms weer open gaan?

Als de sportscholen en fitnesscentra weer open gaan, zullen er waarschijnlijk wel enkele maatregelen genomen worden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo kan het zijn dat er minder mensen tegelijkertijd in de sportschool mogen zijn, om voldoende afstand te kunnen houden. Ook kan het zijn dat er extra hygi├źnemaatregelen genomen worden, zoals het verplicht dragen van een mondkapje en het regelmatig schoonmaken van apparatuur.

Daarnaast kan het zijn dat er beperkingen zijn op het gebruik van bepaalde apparatuur of dat groepslessen niet mogelijk zijn. Dit kan afhankelijk zijn van de ontwikkeling van het virus en de maatregelen die genomen worden om de verspreiding tegen te gaan.

Conclusie

Op dit moment zijn sportscholen en fitnesscentra in Nederland nog steeds gesloten. Er is nog geen exacte datum bekend wanneer deze locaties weer open zullen gaan. In de tussentijd zijn er nog steeds mogelijkheden om te sporten, zoals buiten sporten, online workouts en thuisfitnessapparatuur. Als de sportscholen en fitnesscentra weer open gaan, zullen er waarschijnlijk wel enkele maatregelen genomen worden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het is belangrijk om te blijven bewegen, ook in deze tijd. Door regelmatig te sporten blijf je fit en gezond, zowel fysiek als mentaal. Blijf daarom actief en zoek naar mogelijkheden om te blijven sporten, ook als de sportscholen nog gesloten zijn.

Plaats een reactie