Wanneer zijn de herexamens 2016?

De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar is begonnen. Voor veel studenten betekent dit dat het tijd is voor de herexamens. Maar wanneer zijn deze herexamens precies?

Examenperiode

De examenperiode voor het schooljaar 2015-2016 liep van maandag 16 mei tot en met vrijdag 24 juni. Tijdens deze periode hebben de studenten hun examens afgelegd. Na deze periode volgde de zomervakantie.

Uitslag

De uitslag van de examens werd bekendgemaakt op woensdag 29 juni. Voor sommige studenten was dit een moment van opluchting, terwijl anderen teleurgesteld waren over hun resultaten.

Herexamens

Studenten die niet geslaagd zijn voor één of meerdere vakken, hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de herexamens. Deze herexamens vinden plaats in de periode van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 26 augustus.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle studenten automatisch in aanmerking komen voor herexamens. Dit is afhankelijk van de resultaten die behaald zijn tijdens de examenperiode. Studenten die niet geslaagd zijn voor één of meerdere vakken, moeten zich aanmelden voor de herexamens bij hun school of universiteit.

Belangrijk om te weten

Als student is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regels en procedures rondom de herexamens. Hieronder vind je een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden:

  • De herexamens zijn alleen bedoeld voor studenten die niet geslaagd zijn voor één of meerdere vakken.
  • Studenten moeten zich aanmelden voor de herexamens bij hun school of universiteit.
  • De kosten voor de herexamens kunnen verschillen per school of universiteit.
  • De herexamens vinden plaats in de periode van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 26 augustus.
  • De uitslag van de herexamens wordt bekendgemaakt op vrijdag 2 september.

Conclusie

De herexamens voor het schooljaar 2015-2016 vinden plaats in de periode van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 26 augustus. Studenten die niet geslaagd zijn voor één of meerdere vakken, moeten zich aanmelden voor de herexamens bij hun school of universiteit. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regels en procedures rondom de herexamens, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Plaats een reactie