Wanneer zijn de herexamens 2021?

De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar is begonnen. Voor veel studenten betekent dit dat ze zich voorbereiden op de eerste toetsen en examens. Helaas kan het voorkomen dat een student niet slaagt voor een examen en een herexamen moet maken. Maar wanneer zijn de herexamens 2021?

Herexamens middelbare school

Voor middelbare scholieren vinden de herexamens plaats in de periode van 16 augustus tot en met 20 augustus 2021. Dit geldt voor zowel het vmbo, havo als vwo. Het is belangrijk om te weten dat de herexamens alleen gelden voor de vakken waarvoor de leerling gezakt is. Als een leerling bijvoorbeeld alleen gezakt is voor wiskunde, hoeft hij of zij alleen het herexamen voor wiskunde te maken.

De uitslag van de herexamens wordt op 25 augustus 2021 bekendgemaakt. Als een leerling slaagt voor het herexamen, kan hij of zij alsnog doorstromen naar het volgende leerjaar. Als een leerling niet slaagt voor het herexamen, moet hij of zij het jaar overdoen of een andere opleiding kiezen.

Herexamens hoger onderwijs

Voor studenten in het hoger onderwijs gelden er andere data voor de herexamens. De exacte data verschillen per onderwijsinstelling en opleiding, dus het is belangrijk om de informatie van de eigen onderwijsinstelling te raadplegen. Over het algemeen vinden de herexamens plaats in de periode van eind augustus tot begin september.

Net als bij de middelbare school geldt ook hier dat de herexamens alleen gelden voor de vakken waarvoor de student gezakt is. De uitslag van de herexamens wordt meestal binnen een paar dagen bekendgemaakt, zodat de student snel weet of hij of zij alsnog geslaagd is.

Belangrijk om te weten

Als een student een herexamen moet maken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het is verstandig om op tijd te beginnen met leren en eventueel hulp te vragen aan docenten of medestudenten. Daarnaast is het belangrijk om op tijd te weten waar en wanneer het herexamen plaatsvindt, zodat de student op tijd aanwezig kan zijn.

Als een student niet slaagt voor het herexamen, is het belangrijk om te overleggen met de school of onderwijsinstelling over de mogelijkheden. Soms is het mogelijk om het jaar over te doen of een andere opleiding te kiezen. Het is belangrijk om hier op tijd over na te denken, zodat de student niet onnodig lang blijft zitten.

Conclusie

De herexamens 2021 vinden plaats in de periode van 16 augustus tot en met 20 augustus voor middelbare scholieren en eind augustus tot begin september voor studenten in het hoger onderwijs. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en op tijd te weten waar en wanneer het herexamen plaatsvindt. Als een student niet slaagt voor het herexamen, is het belangrijk om op tijd te overleggen met de school of onderwijsinstelling over de mogelijkheden.

Plaats een reactie