Wanneer zijn de herkansingen 2021?

Als student is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de herkansingsdata. Het kan namelijk voorkomen dat je een toets niet haalt en dan is het fijn om te weten wanneer je de kans krijgt om het opnieuw te proberen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer zijn de herkansingen 2021?

Herexamens in het voortgezet onderwijs

Als je op de middelbare school zit, dan zijn de herkansingen vaak aan het einde van het schooljaar. De exacte data verschillen per school, maar over het algemeen vinden de herexamens plaats in de laatste week van juni of de eerste week van juli. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de data, zodat je op tijd kunt beginnen met leren en je goed voorbereidt op de toetsen.

Herexamens in het hoger onderwijs

Als je studeert aan een hogeschool of universiteit, dan zijn de herkansingen vaak verdeeld over het hele jaar. De exacte data verschillen per opleiding en per vak, dus het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de data. Over het algemeen vinden de herexamens plaats in de periode na de reguliere tentamenperiode. Dit betekent dat je eerst het reguliere tentamen moet maken en als je deze niet haalt, dan kun je je inschrijven voor het herexamen.

De exacte data van de herexamens verschillen per opleiding en per vak. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de data. Vaak kun je deze vinden op de website van je opleiding of via het roosterprogramma van je universiteit of hogeschool. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de studieadviseur of de examencommissie om meer informatie te krijgen over de herkansingsdata.

Belangrijk om te weten

Als je een herexamen wilt maken, dan moet je je hiervoor inschrijven. Dit doe je vaak via het studentenportaal van je universiteit of hogeschool. Het is belangrijk om je op tijd in te schrijven, want als je te laat bent dan kun je niet meer deelnemen aan het herexamen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je maar één herkansing per vak hebt. Als je deze niet haalt, dan moet je het vak opnieuw volgen en het reguliere tentamen opnieuw maken. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op het reguliere tentamen, zodat je de herkansing niet nodig hebt.

Conclusie

Als student is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de herkansingsdata. Op deze manier kun je je goed voorbereiden op de toetsen en weet je wanneer je de kans krijgt om het opnieuw te proberen. De exacte data van de herexamens verschillen per opleiding en per vak, dus het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de data. Zorg er daarnaast voor dat je je op tijd inschrijft voor het herexamen en dat je goed voorbereid bent op het reguliere tentamen, zodat je de herkansing niet nodig hebt.

Plaats een reactie