Wanneer zijn de kappers dicht gegaan?

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven en winkels hun deuren moesten sluiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook kappers werden getroffen door de maatregelen en moesten hun deuren sluiten. Maar wanneer zijn de kappers dicht gegaan?

De eerste sluiting

Op 15 maart 2020 kondigde de Nederlandse regering aan dat alle scholen, horeca en sportclubs per direct moesten sluiten. Ook kapperszaken vielen onder deze maatregel en moesten hun deuren sluiten. Dit was een harde klap voor de kappersbranche, die al snel te maken kreeg met financiële problemen.

De eerste sluiting duurde in totaal 7 weken. Op 11 mei 2020 mochten kapperszaken weer open, mits zij zich hielden aan de richtlijnen van het RIVM. Zo moest er onder andere gewerkt worden op afspraak en moesten klanten en medewerkers anderhalve meter afstand houden.

De tweede sluiting

Helaas duurde de heropening van de kapperszaken niet lang. Op 15 december 2020 kondigde de regering aan dat Nederland in een harde lockdown zou gaan. Dit betekende dat alle niet-essentiële winkels en bedrijven weer moesten sluiten, waaronder ook kapperszaken.

De tweede sluiting duurde in totaal 11 weken. Op 2 maart 2021 mochten kapperszaken weer open, onder dezelfde voorwaarden als de eerste heropening. Dit was een enorme opluchting voor de kappersbranche, die hard getroffen was door de sluitingen.

De derde sluiting

Helaas was de heropening van de kapperszaken van korte duur. Op 14 december 2021 kondigde de regering aan dat Nederland opnieuw in lockdown zou gaan. Dit betekende dat alle niet-essentiële winkels en bedrijven weer moesten sluiten, waaronder ook kapperszaken.

De derde sluiting duurde in totaal 7 weken. Op 2 februari 2022 mochten kapperszaken weer open, onder dezelfde voorwaarden als de eerste en tweede heropening. Dit was opnieuw een enorme opluchting voor de kappersbranche, die opnieuw hard getroffen was door de sluitingen.

Conclusie

De kapperszaken zijn in totaal drie keer dicht gegaan tijdens de coronacrisis. De eerste sluiting duurde 7 weken, de tweede sluiting duurde 11 weken en de derde sluiting duurde 7 weken. De kappersbranche heeft het zwaar gehad tijdens de sluitingen, maar heeft zich goed staande weten te houden. Hopelijk blijven verdere sluitingen in de toekomst uit en kan de kappersbranche weer volop aan de slag.

Plaats een reactie