Wanneer zijn de kappers open gegaan?

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op ons dagelijks leven. Een van de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, was het sluiten van kapperszaken. Veel mensen vroegen zich af wanneer ze weer naar de kapper konden gaan. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer zijn de kappers open gegaan?

Sluiting van kapperszaken

Op 23 maart 2020 werden alle kapperszaken in Nederland gesloten. Dit was een van de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel mensen vonden het jammer dat ze niet meer naar de kapper konden gaan, maar begrepen ook dat deze maatregel nodig was om de gezondheid van iedereen te beschermen.

Heropening van kapperszaken

Op 11 mei 2020 werden de maatregelen versoepeld en mochten kapperszaken weer open. Dit was goed nieuws voor veel mensen die al wekenlang niet naar de kapper konden gaan. Wel waren er strikte regels waar kapperszaken zich aan moesten houden om de verspreiding van het virus te voorkomen. Zo moesten klanten een afspraak maken, moesten ze bij binnenkomst hun handen desinfecteren en moesten kappers en klanten anderhalve meter afstand houden.

Veel kapperszaken waren blij dat ze weer open mochten, maar vonden het ook spannend. Ze moesten zich aan allerlei regels houden en waren bang dat klanten weg zouden blijven uit angst voor het virus. Gelukkig bleek al snel dat veel mensen toch weer naar de kapper wilden gaan en dat de kapperszaken het druk hadden.

Verdere versoepelingen

In de maanden na de heropening van kapperszaken werden er steeds meer maatregelen versoepeld. Zo mochten kapperszaken steeds meer klanten ontvangen en hoefden klanten geen mondkapje meer te dragen tijdens de behandeling. Ook mochten kapperszaken weer baarden scheren en gezichtsbehandelingen geven.

Op 26 juni 2021 werden de laatste maatregelen opgeheven en was het weer mogelijk om zonder beperkingen naar de kapper te gaan. Dit was goed nieuws voor kapperszaken en klanten, die nu weer zonder zorgen naar de kapper konden gaan.

Conclusie

De kapperszaken in Nederland zijn op 11 mei 2020 weer open gegaan na een sluiting van bijna twee maanden. Sindsdien zijn er steeds meer maatregelen versoepeld en is het nu weer mogelijk om zonder beperkingen naar de kapper te gaan. Veel kapperszaken hebben het moeilijk gehad tijdens de coronacrisis, maar zijn blij dat ze weer open zijn en klanten kunnen ontvangen.

Plaats een reactie