Wanneer zijn de kappers weer open in 2021?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Een van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is de sluiting van kapperszaken. Veel mensen vragen zich af wanneer de kappers weer open zullen gaan in 2021. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over het onderwerp.

De huidige situatie

Op dit moment zijn de kapperszaken in Nederland nog steeds gesloten. Dit is een gevolg van de lockdown die op 15 december 2020 is ingegaan. De lockdown is ingesteld om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. De maatregelen die genomen zijn, hebben ervoor gezorgd dat het aantal besmettingen is afgenomen, maar nog niet genoeg om de kapperszaken weer te kunnen openen.

Op 2 februari 2021 heeft het kabinet besloten om de lockdown te verlengen tot en met 2 maart 2021. Dit betekent dat de kapperszaken in ieder geval tot die tijd gesloten blijven. Het is nog niet bekend of de kapperszaken na 2 maart weer open mogen.

Waarom zijn de kapperszaken gesloten?

De kapperszaken zijn gesloten omdat het coronavirus zich voornamelijk verspreidt via druppeltjes die vrijkomen bij hoesten, niezen en praten. Bij het knippen of stylen van het haar komen deze druppeltjes vrij, waardoor het risico op besmetting groot is. Door de kapperszaken te sluiten, wordt het aantal contactmomenten tussen mensen verminderd en wordt de verspreiding van het virus tegengegaan.

Wat kun je doen als je haar te lang wordt?

Als je haar te lang wordt en je niet naar de kapper kunt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf je haar knippen of je haar laten knippen door iemand uit je huishouden. Er zijn online veel tutorials te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je zelf je haar kunt knippen. Houd er wel rekening mee dat het knippen van je haar een vak apart is en dat het resultaat niet altijd even goed zal zijn als wanneer je naar de kapper gaat.

Als je liever niet zelf je haar knipt, kun je ervoor kiezen om je haar te laten groeien of om het in een ander model te dragen. Er zijn genoeg kapsels te bedenken waarbij lang haar juist mooi is. Daarnaast kun je je haar stylen met verschillende producten, zoals gel, wax of mousse, om het in model te houden.

Conclusie

De kapperszaken zijn op dit moment nog gesloten en het is nog niet bekend wanneer ze weer open zullen gaan. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Als je haar te lang wordt, kun je ervoor kiezen om zelf je haar te knippen of om het in een ander model te dragen. Er zijn genoeg mogelijkheden om je haar mooi te houden, ook als je niet naar de kapper kunt.

Plaats een reactie