Wanneer zijn de kappers weer open gegaan?

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven en winkels hun deuren moesten sluiten. Ook kapperszaken waren genoodzaakt om hun werkzaamheden tijdelijk te staken. Maar wanneer zijn de kappers weer open gegaan?

Sluiting van kapperszaken

Op 15 maart 2020 kondigde de Nederlandse regering aan dat alle kapperszaken, schoonheidssalons en nagelstudio’s hun deuren moesten sluiten. Dit was een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting gold in eerste instantie voor een periode van drie weken.

Na deze drie weken werd de sluiting verlengd tot en met 28 april 2020. Dit betekende dat kapperszaken in totaal ruim zes weken gesloten waren. Voor veel mensen was dit een lastige periode, omdat ze niet naar de kapper konden en hun haar steeds langer werd.

Heropening van kapperszaken

Op 6 mei 2020 werd bekendgemaakt dat kapperszaken vanaf 11 mei 2020 weer open mochten. Dit was goed nieuws voor veel mensen die al wekenlang wachtten op een knipbeurt. Wel waren er strikte regels waar kapperszaken zich aan moesten houden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Zo moesten kapperszaken werken op afspraak en mochten er niet meer dan twee klanten tegelijkertijd in de zaak aanwezig zijn. Ook moesten klanten en kappers mondkapjes dragen en moest er voldoende afstand worden gehouden. Daarnaast moesten kapperszaken extra hygi├źnemaatregelen nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de werkplekken en het desinfecteren van gereedschap.

Verdere versoepelingen

Na de heropening van kapperszaken zijn er nog meer versoepelingen doorgevoerd. Zo mochten vanaf 1 juni 2020 ook andere contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten en masseurs, weer aan het werk. Ook werden de regels voor kapperszaken iets versoepeld, waardoor er meer klanten tegelijkertijd in de zaak mochten zijn.

Op 1 juli 2020 werden er nog meer versoepelingen doorgevoerd. Zo hoefden kapperszaken geen mondkapjes meer te dragen en mochten er meer klanten tegelijkertijd in de zaak aanwezig zijn. Ook mochten er weer meer mensen bij elkaar komen, zowel binnen als buiten.

Conclusie

Kapperszaken waren van 15 maart 2020 tot en met 11 mei 2020 gesloten vanwege de coronacrisis. Op 11 mei 2020 mochten kapperszaken weer open, maar wel onder strikte regels om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Sindsdien zijn er nog meer versoepelingen doorgevoerd, waardoor kapperszaken weer bijna op de normale manier kunnen werken.

Plaats een reactie