Wanneer zijn de kappers weer open?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van de coronacrisis. Een van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is het sluiten van kapperszaken. Veel mensen vragen zich dan ook af: wanneer zijn de kappers weer open?

De sluiting van kapperszaken

Op 15 december 2020 werden alle niet-essentiële winkels en contactberoepen, waaronder kapperszaken, gesloten in Nederland. Dit was een van de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting gold in eerste instantie voor vijf weken, tot en met 19 januari 2021.

Echter, op 12 januari 2021 werd bekendgemaakt dat de lockdown met drie weken verlengd zou worden. Dit betekende dat de kapperszaken nog langer gesloten zouden blijven. Veel mensen begonnen zich af te vragen wanneer ze weer naar de kapper konden gaan.

De heropening van kapperszaken

Op 23 februari 2021 werd bekendgemaakt dat de kapperszaken weer open mochten vanaf 3 maart 2021. Dit was goed nieuws voor veel mensen die al maandenlang niet naar de kapper konden gaan. Echter, er waren wel een aantal voorwaarden verbonden aan de heropening van de kapperszaken.

Zo moesten kapperszaken werken op afspraak en mochten er niet meer dan twee klanten tegelijkertijd in de zaak aanwezig zijn. Ook moesten klanten een mondkapje dragen en moesten kapperszaken zich houden aan de hygiënemaatregelen die gelden voor contactberoepen.

De situatie nu

Op dit moment zijn de kapperszaken weer open en kunnen mensen weer naar de kapper gaan. Echter, het is nog steeds belangrijk om je aan de maatregelen te houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moet je een mondkapje dragen en moet je je handen regelmatig wassen of desinfecteren.

Ook is het belangrijk om je aan de regels van de kapperszaak te houden. Zo moet je op tijd komen voor je afspraak en mag je niet te vroeg binnenkomen. Ook moet je je afspraak afzeggen als je klachten hebt die kunnen wijzen op het coronavirus.

Conclusie

De kapperszaken zijn weer open en mensen kunnen weer naar de kapper gaan. Echter, het is nog steeds belangrijk om je aan de maatregelen te houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door je aan de regels te houden, kunnen we er samen voor zorgen dat de kapperszaken open kunnen blijven en dat we weer kunnen genieten van een frisse coupe.

Plaats een reactie