Wanneer zijn de kerstzegels verkrijgbaar?

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om kerstkaarten te versturen. Maar wanneer zijn de kerstzegels eigenlijk verkrijgbaar? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over het onderwerp.

Verkrijgbaarheid van kerstzegels

De kerstzegels zijn elk jaar verkrijgbaar vanaf eind november tot en met 6 januari. Dit betekent dat je ruim op tijd bent om je kerstkaarten te versturen en deze op tijd bij je vrienden en familie aankomen.

De kerstzegels zijn verkrijgbaar bij alle postkantoren en postagentschappen in Nederland. Daarnaast kun je de zegels ook online bestellen via de website van PostNL. Hier kun je kiezen uit verschillende ontwerpen en aantallen zegels.

Ontwerpen van kerstzegels

Elk jaar brengt PostNL nieuwe ontwerpen uit voor de kerstzegels. Deze ontwerpen zijn vaak gebaseerd op traditionele kerstafbeeldingen, zoals kerstbomen, kerstballen en sneeuwpoppen. Daarnaast zijn er ook ontwerpen die gebaseerd zijn op moderne kersttradities, zoals het versturen van kerstkaarten via social media.

Naast de standaard kerstzegels zijn er ook speciale zegels verkrijgbaar voor het versturen van kerstkaarten naar het buitenland. Deze zegels hebben een hogere waarde en zijn bedoeld voor het versturen van kaarten naar landen buiten Europa.

Prijs van kerstzegels

De prijs van kerstzegels kan elk jaar verschillen. In 2021 kost een velletje met 20 kerstzegels € 10,60. Dit betekent dat een kerstzegel € 0,53 kost. Dit is dezelfde prijs als een reguliere postzegel.

Als je veel kerstkaarten wilt versturen, kan het voordeliger zijn om een groot aantal zegels tegelijk te bestellen. Bij PostNL kun je bijvoorbeeld een velletje met 100 kerstzegels bestellen voor € 53,-. Dit betekent dat je per zegel € 0,53 betaalt, maar dat je wel 80 zegels extra krijgt.

Conclusie

De kerstzegels zijn elk jaar verkrijgbaar vanaf eind november tot en met 6 januari. Je kunt de zegels kopen bij alle postkantoren en postagentschappen in Nederland, maar ook online bestellen via de website van PostNL. Elk jaar worden er nieuwe ontwerpen uitgebracht, gebaseerd op traditionele en moderne kerstafbeeldingen. De prijs van kerstzegels kan elk jaar verschillen, maar in 2021 kost een velletje met 20 zegels € 10,60.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om je kerstkaarten op tijd te versturen met de juiste kerstzegels. Zo kun je je vrienden en familie laten weten dat je aan ze denkt tijdens de feestdagen.

Plaats een reactie