Wanneer zijn de kwartfinales ek 2021?

De kwartfinales van het Europees kampioenschap voetbal 2021 worden gespeeld op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli. In totaal zullen er vier wedstrijden worden gespeeld, waarbij de winnaars doorgaan naar de halve finales van het toernooi.

Locaties van de kwartfinales

De kwartfinales worden gespeeld op vier verschillende locaties in Europa. De wedstrijden worden gespeeld in Sint-Petersburg, München, Bakoe en Rome.

Sint-Petersburg is de locatie voor de eerste kwartfinale op vrijdag 2 juli. Het Krestovskistadion zal het toneel zijn voor de wedstrijd tussen de winnaars van de wedstrijden in de achtste finales tussen de nummer 1 van groep A en de nummer 2 van groep B, en de nummer 1 van groep C en de nummer 3 van groep D/E/F.

De tweede kwartfinale wordt gespeeld in München op dezelfde dag. Het Allianz Arena zal het toneel zijn voor de wedstrijd tussen de winnaars van de wedstrijden in de achtste finales tussen de nummer 1 van groep B en de nummer 3 van groep A/D/E/F, en de nummer 1 van groep D en de nummer 2 van groep F.

Op zaterdag 3 juli wordt de derde kwartfinale gespeeld in Bakoe. Het Olympisch Stadion zal het toneel zijn voor de wedstrijd tussen de winnaars van de wedstrijden in de achtste finales tussen de nummer 2 van groep A en de nummer 2 van groep C, en de nummer 1 van groep E en de nummer 2 van groep D.

De laatste kwartfinale wordt gespeeld in Rome op dezelfde dag. Het Stadio Olimpico zal het toneel zijn voor de wedstrijd tussen de winnaars van de wedstrijden in de achtste finales tussen de nummer 1 van groep F en de nummer 3 van groep A/B/C, en de nummer 1 van groep C en de nummer 3 van groep D/E/F.

De weg naar de kwartfinales

Om de kwartfinales te bereiken, moeten de teams eerst de groepsfase doorkomen. Er zijn zes groepen van vier teams, waarbij de top twee teams van elke groep doorgaan naar de achtste finales. Daarnaast gaan ook de vier beste nummers drie door naar de achtste finales.

In de achtste finales worden er acht wedstrijden gespeeld tussen de nummers één en twee van elke groep, en tussen de vier beste nummers drie. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de kwartfinales.

De favorieten voor de kwartfinales

Er zijn verschillende teams die als favoriet worden gezien voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap voetbal 2021. Een van de grootste favorieten is Frankrijk, dat in 2018 het wereldkampioenschap won en een sterk team heeft met spelers als Kylian Mbappé en N’Golo Kanté.

Ook België wordt gezien als een van de favorieten, met een team dat vol zit met sterren als Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard. Andere teams die als kanshebbers worden gezien zijn Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal.

Conclusie

De kwartfinales van het Europees kampioenschap voetbal 2021 worden gespeeld op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli. Er zullen vier wedstrijden worden gespeeld op verschillende locaties in Europa, waarbij de winnaars doorgaan naar de halve finales van het toernooi. Er zijn verschillende teams die als favoriet worden gezien voor de kwartfinales, waaronder Frankrijk, België, Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal.

Plaats een reactie