Wanneer zijn de meivakanties?

De meivakantie is een van de populairste vakanties in Nederland. Het is een periode waarin veel mensen eropuit trekken om te genieten van de lente en het mooie weer. Maar wanneer zijn de meivakanties eigenlijk?

De data van de meivakanties

De meivakantie valt altijd in de maand mei, maar de exacte data verschillen per jaar. In Nederland zijn er twee soorten meivakanties: de regiovakantie en de landelijke vakantie.

De regiovakantie is de vakantie die geldt voor de scholen in een bepaalde regio. Nederland is opgedeeld in drie regio’s: noord, midden en zuid. De data van de meivakantie verschillen per regio. In 2021 zijn de data als volgt:

  • Noord: 1 mei t/m 9 mei
  • Midden: 1 mei t/m 9 mei
  • Zuid: 24 april t/m 9 mei

De landelijke meivakantie is de vakantie die geldt voor alle scholen in Nederland. Deze vakantie valt altijd in de laatste week van april en de eerste week van mei. In 2021 zijn de data als volgt:

  • 24 april t/m 9 mei

Let op: de data van de meivakantie kunnen per school verschillen. Het is daarom altijd verstandig om de exacte data bij de school van je kind(eren) op te vragen.

Wat kun je doen tijdens de meivakantie?

De meivakantie is een heerlijke periode om eropuit te trekken. Het weer is vaak al lekker en de natuur staat volop in bloei. Er zijn dan ook tal van leuke activiteiten die je kunt doen tijdens de meivakantie.

Zo kun je bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark of dierentuin gaan. Veel van deze attracties hebben speciale activiteiten tijdens de meivakantie, zoals meet & greets met de dieren of extra shows en attracties.

Ook kun je lekker gaan wandelen of fietsen in de natuur. Nederland heeft prachtige natuurgebieden die in de lente op hun mooist zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, de Biesbosch of de duinen langs de kust.

Daarnaast zijn er tijdens de meivakantie vaak leuke evenementen en festivals. Zo zijn er bijvoorbeeld bloemencorso’s, foodfestivals en muziekfestivals. Ook kun je een dagje naar een museum of attractiepark gaan.

Conclusie

De meivakantie is een heerlijke periode om eropuit te trekken en te genieten van de lente. De exacte data van de meivakantie verschillen per jaar en per regio. In 2021 zijn de data als volgt: noord en midden van 1 mei t/m 9 mei en zuid van 24 april t/m 9 mei. Er zijn tal van leuke activiteiten die je kunt doen tijdens de meivakantie, zoals een dagje naar een pretpark of dierentuin, wandelen of fietsen in de natuur, of een bezoek aan een museum of attractiepark. Kortom, de meivakantie is een vakantie die je niet wilt missen!

Plaats een reactie