Wanneer zijn de mosselfeesten in Yerseke?

Yerseke, een pittoresk dorpje in Zeeland, staat bekend om zijn heerlijke mosselen. Elk jaar worden er in Yerseke mosselfeesten georganiseerd om deze lekkernij te vieren. Maar wanneer zijn deze feesten precies?

De data van de mosselfeesten in Yerseke

De mosselfeesten in Yerseke vinden elk jaar plaats in het derde weekend van augustus. Dit jaar (2021) zijn de feesten gepland op vrijdag 20 augustus, zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus.

Tijdens deze dagen staat het dorpje Yerseke volledig in het teken van de mosselen. Er zijn tal van activiteiten gepland, zoals een mosselwandeltocht, een mosselkookwedstrijd en een mosselproeverij. Ook zijn er verschillende kraampjes waar je allerlei lekkernijen kunt proeven, waaronder natuurlijk de mosselen.

De mosselfeesten in Yerseke zijn een echte aanrader voor iedereen die van mosselen houdt. Het is een gezellig evenement waar je kunt genieten van de heerlijke Zeeuwse keuken en de gezellige sfeer.

De geschiedenis van de mosselfeesten in Yerseke

De mosselfeesten in Yerseke bestaan al meer dan 50 jaar. Het begon allemaal in 1965, toen een aantal lokale ondernemers besloot om een feest te organiseren om de mosselen te vieren. Het idee was om mensen kennis te laten maken met de mosselen en om het dorpje Yerseke op de kaart te zetten.

De eerste mosselfeesten waren een groot succes en trokken veel bezoekers. Sindsdien zijn de feesten elk jaar georganiseerd en uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in Zeeland.

Wat kun je verwachten tijdens de mosselfeesten in Yerseke?

Tijdens de mosselfeesten in Yerseke kun je genieten van allerlei activiteiten en lekkernijen. Hieronder vind je een overzicht van wat je kunt verwachten:

  • Een mosselwandeltocht: tijdens deze wandeltocht kun je genieten van de mooie omgeving van Yerseke en onderweg verschillende mosselgerechten proeven.
  • Een mosselkookwedstrijd: lokale chefs strijden om de titel van beste mosselkok van Yerseke.
  • Een mosselproeverij: proef verschillende mosselgerechten en ontdek welke jouw favoriet is.
  • Kraampjes met allerlei lekkernijen: naast mosselen kun je ook genieten van andere Zeeuwse specialiteiten, zoals oesters, kibbeling en paling.
  • Muziek en entertainment: tijdens de mosselfeesten is er altijd live muziek en ander entertainment om de sfeer erin te houden.

Kortom, de mosselfeesten in Yerseke zijn een must-visit voor iedereen die van mosselen en gezelligheid houdt. Zet de data van de feesten in je agenda en kom genieten van al het lekkers dat Yerseke te bieden heeft!

Plaats een reactie