Wanneer zijn de musea weer open?

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de culturele sector. Musea moesten hun deuren sluiten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar nu de vaccinatiecampagne in volle gang is, vragen veel mensen zich af wanneer de musea weer open zullen gaan. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we meer over de maatregelen die musea nemen om een veilig bezoek te garanderen.

Wanneer gaan de musea weer open?

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de musea weer open zullen gaan. Het kabinet heeft aangekondigd dat de versoepelingen van de coronamaatregelen stap voor stap zullen worden doorgevoerd. Op 28 april wordt er een persconferentie gehouden waarin meer duidelijkheid zal worden gegeven over de volgende stappen. Het is mogelijk dat de musea dan weer open mogen, maar het kan ook zijn dat dit nog even op zich laat wachten.

De musea hebben in ieder geval al wel plannen gemaakt voor een heropening. Zo hebben ze maatregelen genomen om een veilig bezoek te garanderen. Hierbij kun je denken aan het verplicht dragen van een mondkapje, het reserveren van een tijdslot en het beperken van het aantal bezoekers. Ook wordt er extra schoongemaakt en zijn er looproutes uitgestippeld om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren.

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan het museum?

Als de musea weer open gaan, zul je als bezoeker rekening moeten houden met een aantal maatregelen. Zo is het verplicht om een mondkapje te dragen en moet je vooraf een tijdslot reserveren. Dit kan online of telefonisch. Bij aankomst wordt er gecontroleerd of je een geldig ticket hebt en of je gezondheidsklachten hebt. Ook wordt er gevraagd om je handen te desinfecteren.

Om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren, zijn er looproutes uitgestippeld. Het kan zijn dat je niet alle ruimtes van het museum kunt bezoeken of dat er beperkingen zijn in het aantal bezoekers per zaal. Ook kan het zijn dat er geen rondleidingen of activiteiten worden georganiseerd.

Als je tijdens je bezoek klachten krijgt die kunnen wijzen op corona, dan wordt je verzocht het museum direct te verlaten. Het is belangrijk om je aan de maatregelen te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Conclusie

Wanneer de musea weer open zullen gaan, is op dit moment nog niet duidelijk. Het kabinet zal op 28 april meer duidelijkheid geven over de versoepelingen van de coronamaatregelen. De musea hebben in ieder geval al wel plannen gemaakt om een veilig bezoek te garanderen. Als bezoeker zul je rekening moeten houden met maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het reserveren van een tijdslot. Het is belangrijk om je aan deze maatregelen te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Plaats een reactie