Wanneer zijn de Nationale Voorleesdagen 2021?

De Nationale Voorleesdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in Nederland. Het doel van deze dagen is om het voorlezen aan kinderen te stimuleren en te bevorderen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden er door het hele land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van voorlezen. Maar wanneer zijn de Nationale Voorleesdagen in 2021?

Datum Nationale Voorleesdagen 2021

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021. Tijdens deze periode worden er door het hele land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van voorlezen. Zo worden er bijvoorbeeld voorleesontbijten georganiseerd op scholen en in bibliotheken, en worden er voorleeswedstrijden gehouden.

Waarom zijn de Nationale Voorleesdagen belangrijk?

Het voorlezen aan kinderen is ontzettend belangrijk voor hun ontwikkeling. Door voor te lezen worden kinderen gestimuleerd om hun taalvaardigheid te ontwikkelen en hun woordenschat te vergroten. Ook draagt voorlezen bij aan de ontwikkeling van de fantasie en de creativiteit van kinderen. Daarnaast is voorlezen een mooie manier om de band tussen ouder en kind te versterken.

De Nationale Voorleesdagen zijn dan ook een belangrijk evenement dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Door het organiseren van activiteiten die in het teken staan van voorlezen, wordt het belang van voorlezen onder de aandacht gebracht en worden ouders en kinderen gestimuleerd om samen te lezen.

Boek van het Jaar 2021

Elk jaar wordt er tijdens de Nationale Voorleesdagen een prentenboek gekozen tot Boek van het Jaar. Dit boek staat centraal tijdens de activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Nationale Voorleesdagen. Het Boek van het Jaar 2021 is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen.

‘Coco kan het!’ gaat over een klein vogeltje dat leert vliegen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat prachtige illustraties. Het verhaal is niet alleen leuk om voor te lezen, maar bevat ook een belangrijke boodschap: als je iets echt wilt, kun je het ook bereiken.

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden er door het hele land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van voorlezen. Zo worden er bijvoorbeeld voorleesontbijten georganiseerd op scholen en in bibliotheken, en worden er voorleeswedstrijden gehouden. Ook worden er speciale voorleesvoorstellingen gegeven en zijn er diverse workshops en lezingen over voorlezen.

Veel activiteiten zijn gratis toegankelijk en zijn bedoeld voor kinderen van verschillende leeftijden. Door deel te nemen aan deze activiteiten kunnen kinderen op een leuke en speelse manier kennismaken met boeken en het plezier van lezen ontdekken.

Conclusie

De Nationale Voorleesdagen zijn een belangrijk evenement dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Door het organiseren van activiteiten die in het teken staan van voorlezen, wordt het belang van voorlezen onder de aandacht gebracht en worden ouders en kinderen gestimuleerd om samen te lezen. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021 en er worden door het hele land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van voorlezen. Het Boek van het Jaar 2021 is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen.

Plaats een reactie