Wanneer zijn de open dagen?

Open dagen zijn een belangrijk moment voor scholen en universiteiten om zichzelf te presenteren aan potentiële studenten. Tijdens deze dagen kunnen studenten en hun ouders de campus bezoeken, kennismaken met docenten en studenten, en informatie krijgen over de opleidingen en faciliteiten. Maar wanneer zijn deze open dagen eigenlijk?

Universiteiten

De open dagen van universiteiten vinden meestal plaats in het najaar en het voorjaar. In het najaar zijn de open dagen gericht op scholieren die in hun examenjaar zitten en zich willen oriënteren op een vervolgopleiding. In het voorjaar zijn de open dagen gericht op scholieren die nog een jaar te gaan hebben voordat ze hun examen doen.

De exacte data van de open dagen verschillen per universiteit, maar over het algemeen vinden ze plaats tussen september en april. Het is verstandig om de website van de universiteit te raadplegen voor de exacte data en tijden.

Hogescholen

Ook hogescholen organiseren open dagen voor potentiële studenten. Deze open dagen vinden meestal plaats in het najaar en het voorjaar, net als bij universiteiten. De exacte data verschillen per hogeschool, maar over het algemeen vinden de open dagen plaats tussen oktober en april.

Net als bij universiteiten is het verstandig om de website van de hogeschool te raadplegen voor de exacte data en tijden van de open dagen.

Middelbare scholen

Ook middelbare scholen organiseren open dagen voor leerlingen uit groep 8 die op zoek zijn naar een middelbare school. Deze open dagen vinden meestal plaats in november en december, maar sommige scholen organiseren ook open dagen in januari en februari.

De exacte data van de open dagen verschillen per school, maar over het algemeen vinden ze plaats tussen november en februari. Het is verstandig om de website van de school te raadplegen voor de exacte data en tijden.

Conclusie

Open dagen zijn een belangrijk moment voor scholen en universiteiten om zichzelf te presenteren aan potentiële studenten. De exacte data van de open dagen verschillen per instelling, maar over het algemeen vinden ze plaats tussen september en april. Het is verstandig om de website van de instelling te raadplegen voor de exacte data en tijden.

Als je van plan bent om een open dag te bezoeken, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Maak een lijstje van de opleidingen die je interessant vindt, en stel vragen aan docenten en studenten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor je vervolgopleiding.

Plaats een reactie