Wanneer zijn de play offs Jupiler League?

De Jupiler League is de op één na hoogste voetbalcompetitie in Nederland. Het seizoen loopt van augustus tot en met mei en bestaat uit 38 speelrondes. Aan het einde van het seizoen worden de play offs gespeeld om te bepalen welke clubs promoveren naar de Eredivisie en welke clubs degraderen naar de Tweede Divisie.

Opzet van de play offs

De play offs in de Jupiler League bestaan uit twee rondes. In de eerste ronde spelen de clubs die als derde tot en met achtste zijn geëindigd in de reguliere competitie. Deze clubs spelen een knock-out systeem waarbij de winnaars doorgaan naar de tweede ronde.

In de tweede ronde spelen de winnaars van de eerste ronde tegen elkaar en tegen de nummer 16 van de Eredivisie. De winnaars van deze wedstrijden spelen vervolgens tegen elkaar om te bepalen welke club promoveert naar de Eredivisie. De verliezers spelen tegen elkaar om te bepalen welke club degradeert naar de Tweede Divisie.

Wanneer worden de play offs gespeeld?

De play offs in de Jupiler League worden gespeeld aan het einde van het seizoen. De exacte data worden bepaald aan de hand van de eindstand in de reguliere competitie en de speeldata van de Eredivisie play offs. Over het algemeen worden de play offs in de Jupiler League gespeeld in de maand mei.

Belangrijke data in het seizoen

Naast de play offs zijn er nog een aantal belangrijke data in het seizoen van de Jupiler League. Zo wordt er in de winterstop de KNVB Beker gespeeld. Dit is een knock-out toernooi waarin clubs uit alle divisies van het Nederlandse voetbal tegen elkaar spelen.

Ook is er de wintertransferperiode. Tijdens deze periode kunnen clubs spelers kopen en verkopen om hun selectie te versterken voor de tweede helft van het seizoen.

Conclusie

De play offs in de Jupiler League zijn een belangrijk onderdeel van het voetbalseizoen. Ze bepalen welke clubs promoveren naar de Eredivisie en welke clubs degraderen naar de Tweede Divisie. De exacte data van de play offs worden bepaald aan de hand van de eindstand in de reguliere competitie en de speeldata van de Eredivisie play offs. Over het algemeen worden de play offs in de Jupiler League gespeeld in de maand mei.

Plaats een reactie