Wanneer zijn de Postcode Loterij trekkingen?

De Postcode Loterij is een van de grootste loterijen in Nederland en heeft al vele miljoenen aan prijzengeld uitgekeerd. Maar wanneer zijn de trekkingen van de Postcode Loterij eigenlijk?

Maandelijkse trekkingen

De Postcode Loterij heeft maandelijks een trekking. Deze trekking vindt altijd plaats op de laatste doordeweekse dag van de maand, meestal op de laatste donderdag of vrijdag van de maand. De trekking begint om 21:00 uur en wordt live uitgezonden op televisie.

Extra trekkingen

Naast de maandelijkse trekkingen heeft de Postcode Loterij ook regelmatig extra trekkingen. Zo is er bijvoorbeeld de Koningsdagtrekking, waarbij er extra prijzen worden uitgereikt op Koningsdag. Ook is er de Eindejaarstrekking, waarbij er extra grote prijzen te winnen zijn.

Uitslag bekendmaking

Na de trekking wordt de uitslag van de Postcode Loterij bekendgemaakt op de website van de loterij. Ook wordt de uitslag gepubliceerd in diverse kranten en op teletekst. Deelnemers ontvangen daarnaast ook een brief met de uitslag van de trekking.

Hoe werkt de Postcode Loterij?

De Postcode Loterij werkt met postcodes. Als je meespeelt met de loterij, speel je automatisch mee met de postcode van je adres. Als jouw postcode in de prijzen valt, winnen alle deelnemers met dezelfde postcode een geldbedrag. Hoe meer loten je hebt, hoe hoger het geldbedrag dat je wint.

Goede doelen

Een groot deel van de opbrengst van de Postcode Loterij gaat naar goede doelen. Jaarlijks wordt er meer dan 500 miljoen euro uitgekeerd aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Deelnemers van de Postcode Loterij kunnen zelf kiezen welk goed doel zij willen steunen.

Conclusie

De Postcode Loterij heeft maandelijks een trekking op de laatste doordeweekse dag van de maand. Daarnaast zijn er regelmatig extra trekkingen, zoals de Koningsdagtrekking en de Eindejaarstrekking. De uitslag van de trekking wordt bekendgemaakt op de website van de loterij en in diverse kranten. De Postcode Loterij werkt met postcodes en een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Plaats een reactie