Wanneer zijn de sauna weer open?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van het coronavirus. Veel bedrijven en instellingen moesten hun deuren sluiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook de sauna’s in Nederland waren genoodzaakt om tijdelijk te sluiten. Maar wanneer kunnen we weer genieten van een ontspannen dagje sauna?

Heropening sauna’s

Op 19 mei 2021 zijn de sauna’s in Nederland weer opengegaan. Dit betekent dat je weer kunt genieten van een dagje ontspanning in de sauna. Wel zijn er nog steeds maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zo moet je bijvoorbeeld vooraf reserveren en is er een maximum aantal bezoekers per sauna. Ook geldt er een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes van de sauna.

Maatregelen in de sauna

Naast de algemene maatregelen die gelden in Nederland, zijn er ook specifieke maatregelen van kracht in de sauna. Zo moet je bijvoorbeeld vooraf reserveren en is er een maximum aantal bezoekers per sauna. Ook geldt er een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes van de sauna. Daarnaast zijn er extra hygi├źnemaatregelen genomen, zoals het regelmatig schoonmaken van de sauna’s en het beschikbaar stellen van desinfecterende middelen.

Veiligheid voorop

De heropening van de sauna’s is goed nieuws voor iedereen die toe is aan ontspanning. Maar het is wel belangrijk om de maatregelen serieus te nemen en je verantwoordelijkheid te nemen. Door je aan de maatregelen te houden, zorg je ervoor dat de sauna’s open kunnen blijven en dat iedereen veilig kan genieten van een dagje ontspanning.

Conclusie

De sauna’s in Nederland zijn weer open sinds 19 mei 2021. Er gelden echter nog wel maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Door je aan deze maatregelen te houden, zorg je ervoor dat de sauna’s open kunnen blijven en dat iedereen veilig kan genieten van een dagje ontspanning. Dus ben je toe aan ontspanning? Maak dan snel een reservering bij een van de vele sauna’s in Nederland!

Plaats een reactie