Wanneer zijn de schoolvakanties 2016?

Als ouder of leerling is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de schoolvakanties. Zo kun je tijdig plannen maken voor vakanties of andere activiteiten. In dit artikel geven we een overzicht van de schoolvakanties in 2016.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is de eerste vakantie van het jaar en valt in de maand februari. In 2016 is de voorjaarsvakantie van 20 februari tot en met 28 februari. Deze vakantie wordt ook wel de krokusvakantie genoemd.

Meivakantie

De meivakantie is een populaire vakantieperiode voor gezinnen. In 2016 valt de meivakantie van 23 april tot en met 8 mei. Deze vakantie is verdeeld over twee weken en valt vaak samen met Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Zomervakantie

De zomervakantie is de langste vakantieperiode van het jaar en valt in de maanden juli en augustus. In 2016 is de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus. Deze vakantieperiode is ideaal voor een lange vakantie in binnen- of buitenland.

Herfstvakantie

De herfstvakantie is de laatste vakantieperiode van het jaar en valt in de maand oktober. In 2016 is de herfstvakantie van 15 oktober tot en met 23 oktober. Deze vakantieperiode is ideaal voor een korte vakantie in eigen land of om te genieten van de herfstkleuren in de natuur.

Kerstvakantie

De kerstvakantie is een gezellige vakantieperiode die valt in de maand december. In 2016 is de kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari. Deze vakantieperiode is ideaal om samen met familie en vrienden te genieten van de feestdagen.

Conclusie

Als ouder of leerling is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de schoolvakanties. Zo kun je tijdig plannen maken voor vakanties of andere activiteiten. In 2016 zijn er vijf vakantieperiodes: de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie. Noteer deze data in je agenda en geniet van de vakanties!

Plaats een reactie